[#1] Alien Breed 3d II
Witam, czy komus udalo sie pograc wiecej niz 3 minuty w ta gre na ami z mediatorem i voodoo3, procek 040? Bo u mnie po krotszym lub dluzszym czasie nastepuje zwis...
[#2] Re: Alien Breed 3d II

@aluk, post #1

Hmm... Chyba na Aminecie były jakieś patch'e do RTG...
Chciałem wtrącić 3 grosze: polecam dodatek do AB3dII - Xenium Core, potwornie trudny!

[#3] Re: Alien Breed 3d II

@BagoZonde, post #2

No wlasnie mam tego patch (bez niego nie byloby chyba mowy o uruchomieniu tej gry). Jak juz napisalem, gra na moim kongigu sie uruchamia ale po kilku minutach wystepuje zwis.
[#4] Re: Alien Breed 3d II

@aluk, post #3

Ja mam kartę Picasso II. Dzis gralem w TKG z patchem RTG. Gra nie dziala mi pod P96, ale pod CGX 4 dzialala super.

[#5] Re: Alien Breed 3d II

@twardy, post #4

Qrde chcialbym to zobaczyc!

[#6] Re: Alien Breed 3d II

@twardy, post #4

Mozesz cos robic z rozdzieczoscia tekstur, etc?

[#7] Re: Alien Breed 3d II

@Eith, post #6

Każdy post na portalu można edytować. Proszę, korzystaj z tego, a nie odpowiadasz na ten sam post kilkoma innymi.
[#8] Re: Alien Breed 3d II

@Eith, post #6

Mozesz cos robic z rozdzieczoscia tekstur, etc?

Nie mozna. Trzeba sie przyzwyczaic do pixelozy. Ta gre najlepiej odpalac na AGA w PALu. Nie jest duzo wolniej, a wiecej radochy niz zalamki gdy popatrzy sie np. jak ona wyglada na BVision...
[#9] Re: Alien Breed 3d II

@Andrzej Drozd, post #8

OFFTOP - czy TKG ruszy z tą łatką RTG na 030/50/16mbfast/AGA?

[#10] Re: Alien Breed 3d II

@Malin, post #9

Powinno ruszyc, a gdy nie bedzie trybu do wyboru, to zainstaluj CGX-AGA. Patch dodatkowo uzmozliwa wyjscie z gry (jest dodana opcja Quit). Tak czy inaczej nie sprawdzalem go na AGA.
[#11] Re: Alien Breed 3d II

@Andrzej Drozd, post #10

Chodzi mi czy wyciągnie chociaż 10 fps :)

[#12] Re: Alien Breed 3d II

@Malin, post #11

Wyciagnie, a w razie czego mozesz zmniejszyc okno, piksele, lub wylaczyc podlogi i/lub sufity. Gra wyszla w dwoch wersjach dla maszyn z 4 MB fastu i 2MB chipu. Wersja TKG 2 MB, dziala takze na golej Ami/CD32, ale wyglada marnie i to samo mozna osiagnac po wylaczeniu wszystkiego w wersji 4 MB. Gra chyba jako jedyna z wysypu tego typu gier w drugiej polowie lat 90-tych, posiada w miare inteligentnych przeciwnikow (nie takich jak w Doomie) i jest bardzo trudna.
[#13] Re: Alien Breed 3d II

@Andrzej Drozd, post #12

A jest to wolniejsze od Dooma 2 na DoomAttack?

[#14] Re: Alien Breed 3d II

@Malin, post #13

Nie uzywalem DoomAtack. Na 68k jak i PPC gralem w ADooma. Predkosci sa porownywalne (68k), no ale wlasnie dzieki temu ze mozna zmniejszac detale, to TKG mozna bardziej przyspieszyc. I zauwaz ze nawet dalo sie w to grac na 2 MB chipu :)
[#15] Re: Alien Breed 3d II

@Andrzej Drozd, post #14

No to ynstalujemy :)

[#16] Re: Alien Breed 3d II

@Malin, post #15

No, a jakby co, to jestem na gygy :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem