[#1] Szukam gry
Witam

Szukam gry na pt. AmiRobbo. Google nie pomogło :(
Prosze o obraz dyskietki, może ktoś ma?

Pozdrawiam
[#2] Re: Szukam gry

@Kar, post #1

Hmmm... nie znalazłem tej gry ani na Aminecie, ani na Back2Roots, ani na Legacy czy AmigaGames.
Polecam poemulować Robbo na komodorku lub atarynce.

[#3] Re: Szukam gry

@Kar, post #1

Także tego szukam i znalazłem tylko mały, niewyraźny screenshot. Dołączony był krótki opis, z którego wynikało, że ta gra ma niewiele wspólnego z Robbo z Atari XE lub PC. Jednak nadal chętnie bym się z tą produkcją zapoznał.
[#4] Re: Szukam gry

@BagoZonde, post #2

Też tam szukałem. Wersje z Atari i C64 znam. Ale wersji na Amige nigdy nie widzialem. Wiem, że żadna rewelacja... ;)
[#5] Re: Szukam gry

@Kar, post #1

http://nowicki86.w.interia.pl/gry/amirobbo.htm

Znalazłem pośrednio przez AmigaSearch na razie to :).

[#6] Re: Szukam gry

@BagoZonde, post #5

Proponuję zapytać:

nowicki86@interia.pl

ale ta gra chyba nie warta jest świeczki :).

OFFTOPIC:
Czy komuś udało się uruchomić Vanderhaal z dysku?

[#7] Re: Szukam gry

@BagoZonde, post #6

Mam to Amirobbo, daj znac na maila.

[#8] Re: Szukam gry

@Kar, post #1

Mam ta gre w ADF (wlasciwie w duperze, ale moge przerobic). Moim zdaniem AmiRobbo to niewypal. Mozliwe ze tak krytycznie ja podsumowalem, poniewaz zabardzo przyzwyczailem sie do wersji C64/Atari i nic innego nie moge strawic :P
Co ciekawe na Atari pojawilo sie kilkanascie czesci, a na C64 tylko pierwsza (podobnie jest z odmianami River Raid). Szkoda ze nie ma dobrego emulatora Atari...
[#9] Re: Szukam gry

@Andrzej Drozd, post #8

Może po prostu umieścićby obraz dyskietki z AmiRobbo np. na xthost.info? Założenie tam konta to kilka sekund.
[#10] Re: Szukam gry

@s2325, post #9

Ja mam tylko nadzieję, że AmiRobbo, o którym rozmawiacie to ta wersja, którą znam i kiedyś widziałem jako shareware i była na jakiejś płycie okładkowej. W przeciwnym wypadku będę musiał zakończyć Wasze dywagacje odnośnie "dzielenia się" tym softem...
[#11] Re: Szukam gry

@mailman, post #10

Witam,

Na jakiej płycie widziałeś AmiRobbo ? Bo też bym sobie zobaczył jak ta gra wygląda.

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem