[#1] DefenderOfTheCrown2
Mam dwa problemy z tym remake'em popularnej niegdyś gry:
1. Mam wersje WHD, no i nie da się wyjść...
2. Poważniejszy. Przy wślizgnięciu się do zamku wroga, kierowany przezemnie bohater zasuwa z prędkością grzmotu jak oszalały w stronę oddziałów wroga, przy czym ja nawet nie tknąłem się myszy.

P.S: Sprawdze jeszcze z tooltypami NOCACHE itp. może co pomoże

[#2] Re: DefenderOfTheCrown2

@Korni, post #1

1. Mam wersje WHD, no i nie da się wyjść...

Ten problem już chyba rozwiązaliśmy :)
[#3] Re: DefenderOfTheCrown2

@mailman, post #2

Ten problem już chyba rozwiązaliśmy

Widać nie dokońca :)

[#4] Re: DefenderOfTheCrown2

@Korni, post #3

Nie wyrzuciłeś jeszcze REMApollo, a jeżeli tego nie zrobisz nie rozwiążemy go do końca i Twoje pytania będą pozostawać bez odpowiedzi. Za możliwość działania klawiszy w grach pod WHDLoad (w tym także klawiszy wyjścia) odpowiedzialne jest przekierowane VBR. Jeżeli coś przekierowuje VBR inaczej niż chciałby WHDLoad lub WHDLoad nie ma czego przekierować wówczas klawisze nie działają. Z tego co pobieżne zerknąłem w dokumentację REMApollo, to ono tam nieźle po tym szura, czasami też karty turbo same z siebie przenoszą VBR w inne miejsce i może następować konflikt.

Spróbuj może użyć tooltypu NOVBRMOVE lub (nie polecam) NOTRAPHANDLER.
[#5] Re: DefenderOfTheCrown2

@mailman, post #4

Dzięki. Cieszę się, że się zająłeś moim problemem :) Jeszcze niepróbowałem tych tooltypów. Zaraz odpale classica, i sprawdze :)

P.S: RemApollo nie usunę

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem