[#1] Nie pamiętam tytułu dwóch gier:)
Krótki opis:
W grze chodziło o ułożenie spadających bloków różnokolorowych kulek, tak aby 3 tego samego koloru znalazły się obok siebie, a wtedy one pękały(chyba;) i dawały więcej miejsca na planszy:) Tego typu gier wszyło mnóstwo wiec proszę o wszytkei tytuły które pasujądo opisu.

Druga gra to typowa platformówka. Chodziło się jakimś ziomalem i strzelało w coś(nie pamiętam w co... chyba roboty;). Gra ta miała 4 plansze. W którymś etapie broń można było ulepszyćprzez zakup lasera. Któryś z etapów polegał na skakanie po stogach siana. Tu nie mam pewności co do wszytkeigo co zapamiętałem(wymyśliłem?), dlatego równierz proszę o wszytkei tytuły które choć trochę pasujądo opisu.

[#2] Re: Nie pamiêtam tytułu dwóch gier:)

@Dexterek, post #1

Pierwsze to różne części i klony gier Puyo Puyo oraz Columns.
[#3] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Dexterek, post #1

Pierwsza gra to tak jak przedmówca wspomniał to może być jakiś klon Puyo-Puyo. Polecam serię tych gier na różne platformy. A na Amigę jest "Minskies Furballs" - IMHO nie tak dobre jak Puyo˛, ale gra się nienajgorzej

Hmm... ta strzelanina to może "Ruff 'n' Tumble"? Wszystko by pasowało, prócz tych stogów siana i zakupu broni. Możliwe też że to SwitchBlade II, ale tam jest 5 plansz. Ogólnie musiałbyś powiedzieć coś więcej, bo nasuwa mi się sporo tytułów. które spełniają przynajmniej część wymienionych rzeczy.

[#4] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Dexterek, post #1

Czytając Twój opis pierwszej gry jestem pewien, że chodzi o HitPuzzle. Z kolei druga gra przypomina mi RuffNTumble, choć te stogi siana i ulepszanie broni przez laser za bardzo do niej nie pasują.

[#5] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Dawi, post #4

Pierwsza gra to raczej nie HitPuzzle. Nie mogłem znaleźćnigdzie bootowalnej dyskietki z tą grą, tylk osame archiwa, a ta była z dyskeitki.

Druga gra to nie Ruff'n'tumble.

Piszcie wszytkei tytuły jakie wam na myśl przychodzą. Mogłem cośpomylić;)

[#6] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Dexterek, post #5

Po Twoim opisie wydawało mi się, że trafnie podałem tytuł pierwszej gry, zwłaszcza, że niedawno grałem w nią i dzięki temu bardzo dobrze ją pamiętam. Poza tym Twój opis całkowicie się z nią pokrywał. Gdy go przeczytałem, od razu pomyślałem o tej grze.

[#7] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Dexterek, post #5

> Pierwsza gra to raczej nie HitPuzzle. Nie
> mogłem znaleźćnigdzie bootowalnej dyskietki z tą grą, tylk osame archiwa, a ta była z dyskeitki.

No dobra... a co z Puyo-Puyo i Minskies Furballs? pasują do tej "pierwszej"?

> Druga gra to nie Ruff'n'tumble.

> Piszcie wszytkei tytuły jakie wam na myśl
> przychodzą. Mogłem cośpomylić;)

Problem nie w tym, że coś pomyliłeś, ale że nie podaleś wystarczająco dużo informacji o "drugiej" grze. Napisz dokładniej czym/kim chodzisz (jakieś specyficzne cechy), jakie są tła, jacy przeciwnicy, jakie bronie, itp...

I na pewno to było na Amigę?

[#8] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Solo Kazuki, post #7

>No dobra... a co z Puyo-Puyo i Minskies Furballs? pasują do tej "pierwszej"?

To żadna z nich. Napewno spadały po 3 segmenty naraz i na pewno były to kulki przypominające jakieś bańki;]

>Problem nie w tym, że coś pomyliłeś, ale że nie podaleś wystarczająco dużo informacji o "drugiej" grze. Napisz dokładniej czym/kim chodzisz (jakieś specyficzne cechy), jakie są tła, jacy przeciwnicy, jakie bronie, itp...

Szcególnie dużo nie pamietam...(4 lata wtedy miałem :D ) Moze mi sie zdaje, ale chyba chodziło się jakimś ziomem z blond włosami, troche dłuzszymi, a strzelało sie do robotów. W tym moge się mylić i jest to prawdopodbne.
A co dobroni to pamietam tylko własnie to że w jednym z etapów się wchodziło do takeigo jakby sklepiku i ulepsząło broń na laser(jezeli to tylko był laser... to wiązke miał taką prostokątną i chyba rózową). Gra była chyba po japońsku.
W tym wszytkim mogę sie mylić bo to daaawno było.

>I na pewno to było na Amigę?

na 100% na Amige 600 to było :D

Ostatnia modyfikacja: 09.02.06 00:32
[#9] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@Dexterek, post #8

Według hol.abime.net na Amigę wyszły tylko 3 gry w języku japońskim.
[#10] Re: Nie pamićtam tytułu dwóch gier:)

@s2325, post #9

No to widzocznie z tym japońskim źle pamiętam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem