[#1] czołg
Chodzi mi ojakąś grę w której czołgiem można powalczyć.Nie chodzi o jakieś symulatory,shermany-tylko np. widok z góry(dla dzieciaka coś).
Widziałem coś kiedyś,ale tytułu nie pamiętam.

[#2] Re: czołg

@skobry, post #1

Cannon Fodder?
Payback?
Micromachines?

Ostatnia modyfikacja: 07.02.06 10:58
[#3] Re: czołg

@Korni, post #2

Battle City na emulce NESa. Nawet na 2 joye mozna pograc, a tam lata mnóstwo czołgów.
[#4] Re: czołg

@skobry, post #1

Polecam Swiv (chyba tak to sie pisze...? Słif :) ) Tam mozna sobie polatac helikopterem albo pojezdzic czolgiem.

[#5] Re: czołg

@Mat, post #4

W Swiv sie jezdzi, ale jeepem.

Najlepiej odpalic stronie hol.abime.net/ i wpisac w wyszukiwarce tank (jakos tak w oko wpadl mi "future tank", ha! poszukam go i sobie nawet zagram :P ).
[#6] Re: czołg

@Andrzej Drozd, post #5

jeep ale z bazooką:) - w sumie coś jak pół czołgu, no i jeszcze podskakiwać potrafi
[#7] Re: czołg

@Fazior, post #6

bo mial tajne rosyjskie amortyzatory ;))

[#8] Re: czołg

@Andrzej Drozd, post #5

Oprócz "Future tank" jest jeszcze "Tank buster"

[#9] Re: czołg

@skobry, post #1

Jak dla mnie jedyna gierka 'w pełni czołgowa' i z widokiem z góry to FirePower (ale nie polecam )

[#10] Re: czołg

@Mat, post #4

Czekam na Pega... Ma ktos?
W Efunzine mają

[#11] Re: czołg

@Korni, post #10

wlasnie w tym problem ze nie maja...;/

[#12] Re: czołg

@R-Tea, post #3

Hehe, pamiętasz R-Tea, nawet pisaliśmy konwersję tej gry BattleCity pod Blitz2 ale niezbyt dobrze to działało :).

[#13] Re: czołg

@skobry, post #1

Na C-64 byl kiedys po prostu TANK.

[#14] Re: czołg

@vi-bee, post #13

Byl tez Super Tank (sim). Ktory byl wersja z bardzo fajna grafika jak na C64. Oczywiscie nie byl to symulator, jakby wskazywala nazwa...no chyba ten "sim" to dlatego ze mozna bylo sterowac czolgiem za pomoca dwoch joystickow, tak jak w prawdziwym czolgu "Rudy 102" :)
Jednym tez sie dalo grac :P
[#15] Re: czołg

@Andrzej Drozd, post #14

Mamy na mysli chyba te sama gierke. Jeden joy sterowal jazda a drugi wieza.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem