[#1] Diggers - problem z uruchomieniem...
Cześć chłopaki ( i dziewczyny:)
Mam problem z grą Diggers i za bardzo nie wiem o co "kaman"...
Gra wymaga kick40068.A1200 w katalogu Devs/Kickstarts
No więc z racji tego, że mam kickstart 3.1 w swojej Ami "wyssałem" go sobie GrabKickiem.
Zmieniłem mu nazwe na taką jak wymaga giera, ściągnąłem plik RTB z aminetu do tego obrazu kicka i tak jak już wspomniałem wrzuciłem to wszystko do Devs/Kickstarts.
No i podczas próby uruchomienia wyskakuje komunikat:
" error during `resload_LoadKick` invalid kickstart image"

Podgrywałem już rózne kickstarty (pościągałem z netu ) i dalej to samo. Zdarza się to jeszcze przy innych grach...
Macie jakiśpomysł ????

[#2] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@bastan, post #1

Co pokazuje SnoopDOS?
WHDload masz zainstalowane?
[#3] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@Norbert, post #2

Pewnie, że WHDLoad mam zainstalowany....
Męczę się i naprawde nie wiem o co loto... :/

[#4] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@bastan, post #3

Ściągnij odpowiednie image z netu, bo może masz niwełaściwą wersję KS (numer)

[#5] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@Solo Kazuki, post #4

Ściągnąłem 3 wersje... :) tzn kick40068 ale z różnych źródeł. Mam sprzętowy Kick 3.1 i "zassałem" go też GrabKickiem i dalej nic..... :(

Miał ktoś coś takiego ???

[#6] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@bastan, post #5

Mam sprzętowy Kick 3.1 i "zassałem" go też GrabKickiem i dalej nic...

Wyłącz Amigę i po włączeniu wystartuj bez s-s, w cli grabnij tego kicka i powinno być OK.

Dla pewności sprawdź sumę kontrolną programem md5sum http://www.aminet.net/search.php?query=md5sum u mnie jest to e40a5dfb3d017ba8779faba30cbd1c8e.
[#7] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@Sylwester, post #6

No to już jakiś postęp :) he he
Teraz inne pytanka w związku z tym że jestem raczej laikiem :P

No więc po pierwsze... Jak uruchomić WB bez S-s no i jaką komendę wpisać CLI aby odpalić GRABKICKA i "zassać" kicka ???

:o

[#8] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@bastan, post #7

Po zimnym resecie przytrzymaj dwa klawisze myszy i w bootmenu odpal za pomoca "boot no startup sequence". Nastepnie wpisz grabkick (o ile masz go w c:, jezeli nie masz to wpisz pelna sciezke do miejsca gdzie jest grabkick.

Po odpaleniu grabkicka wyswietli sie request w ktorym automatycznie zostanie wyswietlona nazwa z numerami romu. Nastepnie zapisz go w odpowiednie miejsce.
[#9] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@bastan, post #1

Ja uruchamiam Diggers bez WHDLoad. Mam nagrane Diggers na CD wićc tylko uruchamiam program cd32 z pakietu IdeFix, który emuluje cd32 i wszystko gra.

No właśnie ostatnio szukałem/powiedzmy, że szukałem programu do sprawdzania sumy kontrolnej. Tego szukałem, md5sum :). Fenks!
-!-!-p-o-z-d-r-a-w-i-a-m-!-!-

[#10] Re: Diggers - problem z uruchomieniem...

@bastan, post #1

Ogłaszam wszem i wobec, że wszystko działa !!!!!
Zrobiłem jak napisał Andrzej...
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.... :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem