[#1] Second Samurai AGA
Mam dwa pytania dotyczące gry Second Samurai w wersji AGA.

1) Czy grafika jest lepsza od wersji OCS? Nie widziałem co prawda tej ostatniej, ale po odpaleniu wersji AGA grafika nie oszałamia kolorami i wygląda na skromne 32 kolory.

2) Po uruchomieniu gry zainstalowanej przez WHDLoad nie bardzo mogę wybrać jakąś opcję w menu (gra nie reaguje na ruchy joysticka). Czy ktoś miał taki sam problem?

[#2] Re: Second Samurai AGA

@PopoCop, post #1

Grafika z tego co pamiętam bo dawno gry nie uruchamiałem jest jednak troche lepsza niż wersja OCS. Co do wyboru w menu - odłącz myszkę (menu działa na obydwa porty tak samo, więc możesz podłączyć drugi dżojstik i też poruszać się normalnie po menu :)

[#3] Re: Second Samurai AGA

@grxmrx, post #2

OK, dzięki. Widzę, że z menu jest taka sama sytuacja jak w Chaos Engine 2...

Ostatnia modyfikacja: 24.04.06 13:38
[#4] Re: Second Samurai AGA

@PopoCop, post #3

Wracam do tematu, bo wciąż nie mogę dojść do ładu z tą grą.
Do Amigi mam podłączoną mysz do portu 1 (mouse) i joypad do portu 2 (game). W menu po wciśnięciu lewego klawisza myszy gra startuje w trybie jednego gracza, ale sterowanie jest przy pomocy myszy, czyli nie da się grać. Jeśli natomiast w menu wcisnę fire w joypadzie, to gra startuje w trybie dla dwóch graczy.
Czy da się zagrać w trybie dla jednego gracza i sterować joypadem podpiętym do portu 2?

[#5] Re: Second Samurai AGA

@PopoCop, post #4

Hmm, a nie możesz po prostu zamienić specjalnie dla tej gry port, w którym jest dżojpad? Jeśli inaczej się nie da.

[#6] Re: Second Samurai AGA

@PopoCop, post #1

> 1) Czy grafika jest lepsza od wersji OCS? Nie
> widziałem co prawda tej ostatniej, ale po
> odpaleniu wersji AGA grafika nie oszałamia
> kolorami i wygląda na skromne 32 kolory.

W wersji na AGA jest dodane lepsze tło i troszkę więcej kolorów niż na ECS

> 2) Po uruchomieniu gry zainstalowanej przez
> WHDLoad nie bardzo mogć wybrać jakąś opcjć w
> menu (gra nie reaguje na ruchy joysticka). Czy
> ktoś miał taki sam problem?

Problemem jest myszka. Odepnij ją lub "wycentruj" (ruszaj delikatnie nią tak, aż przestanie "reagować" jako joy)

> Wracam do tematu, bo wciąż nie mogć dojść do ładu z tą grą.
(ble, ble, ble...) :P
> Czy da sić zagrać w trybie dla jednego gracza
> i sterować joypadem podpićtym do portu 2?

Oczywiście że się da! Problemem jest myszka i/lub twój refleks. Muszisz nacisnąć fire DOKŁADNIE w momencie jak wskaźnik jest na trybie 1 player. Ale najlepiej jest zrobić jedno z wyżej wymienionych

Ostatnia modyfikacja: 08.05.06 04:37
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem