[#1] PinBall Dreams z JST
W ikonce Pinball Dreams HD, ktorego zassalem z PPA wpisany jest JST. Sluzy on do uruchomienia gry z HD. Jednak moj konfig (A1200 040/PPC, mediator, obudowa E/Box) przeszkadza jej w dzialaniu.

Czy da sie odpalic Pinball Dream bez WHDLoad?

Objaw jest taki, ze gierka owszem odpala sie, gra muzyczka, pokazuje sie nawet plansza z wyborem stolow. Niestety zaden klawisz klawiatutowy nie dziala oprocz Esc. Mogę jedynie wyjść z gierki do systemu.

Z Pinballem Ilussions jest podobnie z tym, ze nie pokazuje sie plansza z wyborem stolow.

Uruchamiajac Amige bez startup-sequence na Dreams dziala klawiaturka, ale z kolei dzwieku nie slysze gdyz wyjscia z Pauli mam podlaczone do wejscia soundblastera, a kiedy komp ruszy bez sekwencji - wiadomo - nie laduja sie stety do Sound Blastera.
[#2] Re: PinBall Dreams z JST

@rjack, post #1

Na mojej 040 Pinball Dreams działa tylko przez WHDLoad. Każde inne rozwiązanie wiesza kompa.
[#3] Re: PinBall Dreams z JST

@rjack, post #1

Mi dziala z JST. Jednak napisalem skrypt ktory mi ta gre odpala:

c:jst pinballhd nocache >nil:

Prawdopodobnie chodzi wlasnie o parametr NOCACHE.
[#4] Re: PinBall Dreams z JST

@Phibrizzo, post #3

hmm. Probowalem z nocache, ale dokladnie te same objawy. Dziekuje Wam za info.
[#5] Re: PinBall Dreams z JST

@rjack, post #4

Chcesz to mogę Ci przesłać wersję WHD. Napisz do mnie jeśli jesteś zainteresowany.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem