Mam dwa problemy dotyczące gry Ambermoon:
1. Kiedy pustynne jaszczurki rzuciły na mnie czar "lame", to działa on na uczestnika mojej drużyny (konkretnie maga Nelvina) nie tylko podczas walki, ale i po boju. Zupełnie nie wiem co zrobić, aby czar prysł.
2. W świątyni Gali nie potrafię pokonać granitowego golema. Dla przypomnienia dodam, iż odbija on wszelkie czary. Nie wiem, ile ma energii, ale wyprowadza na moją drużynę niezwykle silne ataki i czary. Byłem już w grocie orków, aby nabyć doświadczenia, w Spannenberg'u, aby podszkolić się w ataku i obronie oraz mam najlepszą broń, jaką mogłem kupić w mieście. Nabyłem również w wieży alchemików miksturki uzdrawiające i próbowałem leczyć uczestników grupy podczas walki, jednak ciosy wroga są zbyt silne, a nie dysponuję wystarczającą sumą pieniędzy, aby wykupić wszystkie mikstury ze sklepu w wieży. Poza tym wydaje mi się, że granitowy golem dysponuje ciosem krytycznym, co oznacza, że może zabić każdego, bez względu na to, ile ma energii. Mimo tych wszystkich prób moi wojownicy nie uderzają wystarczająco mocno, aby pokonać kamienny posąg. Zupełnie nie wiem, co mam zrobić, aby wygrać walkę.