[#1] Shareware/Freeware na kartę graficzną
Ktoś może mi podrzucić tytuły jakichś fajnych gierek na kartę graficzną? (które są za friko do pobrania)

Mam: Artkanoid, Pairs i jakieś Aminano chyba.

Edit: Amiga OS 3.1/P96.

Ostatnia modyfikacja: 04.05.06 17:57
[#2] Re: Shareware/Freeware na kartę graficzną

@El Amigos, post #1

Pecetowy Quake I jest już za free. Na amigę jest kilka darmowych portów do niej.
Tylko nie ściągaj wersji pod OpenGL, musi być wersja zwykła DOSowa. Jak port będziesz miał pod MiniGL, to też potrzebujesz wersji DOSowej.

[#3] Re: Shareware/Freeware na kartę graficzną

@El Amigos, post #1

Na PPA sa Pinballe. Jesli masz mediatora, to mozesz karty tv uzywac jak scandoublera. Calkiem niezle to wyglada.
[#4] Re: Shareware/Freeware na kartê graficzną

@El Amigos, post #1

HBMonopoly :D

[#5] Re: Shareware/Freeware na kartę graficzną

@rjack, post #3

Sprostowanie. Pinballe nie pojda naturalnie na samej karcie graficznej. Karta tv lub scandoubler.

Megaball na pewno da sie wypromowac i jest dostepny chyba na aminecie. Wtedy co najwyzej kabel monitorowy przelozysz albo i nie jesli masz monitor z dwoma wejsciami. Bardzo tanie sa teraz, np. Eizo F56 - mam ja.

Ostatnia modyfikacja: 04.05.06 19:16
[#6] Re: Shareware/Freeware na kartê graficzną

@Prince, post #2

Quake jest za free? No ciekawe rzeczy kolega wypisuje. Fakt, że ID Software uwolniło kody na licencji GPL nie oznacza, że reszta gry jest darmowa. Na podstawie kodów można zrobić port, ale do jego działania nadal potrzebujesz danych z gry. Grę ID Software nadal sprzedaje wraz z pakietem dodatkowych misji.
[#7] Re: Shareware/Freeware na kartę graficzną

@El Amigos, post #1

AsteroidTR,

Boulder Dash (Guido Mersmmana),

Sopo Block (wymaga Warp3d),

Space Invaders,

Wolf Pac,

Genetic Species (choc jest to komercja, mozna pobrac z Back2Roots, ktore aktualnie nie dziala)

Ami Brixx (pod WB)

no i BOMBOWA - dynAMIte - mozna pograc w internecie ;)

... (moze cos sobie jeszcze przypomne)

Dodane: popatrz w "strefie gier" na PPA w kategorii public domain/free, cos tam jeszcze bylo ;)

Ostatnia modyfikacja: 05.05.06 00:30
[#8] Re: Shareware/Freeware na kartê graficzną

@El Amigos, post #1

A ja polecam MAME i Snes9x. Masz na nie cala mase naprawde fajnych gier.

[#9] Re: Shareware/Freeware na kartę graficzną

@Darek S., post #8

No bez przesady :) , do tego potrzeba PPC. Ten na Classicu jest zaslaby na tytuly uzywajace maszyn z prockiem 68k. Najlepiej chodza te z prockiem Z80.

Pozatym o ile wiem El Amigos ma dostep do Classica 68k i WinUAE :)

Ostatnia modyfikacja: 07.05.06 11:28
[#10] Re: Shareware/Freeware na kartê graficzną

@El Amigos, post #1

FreeCiv oczywiście!

[#11] Re: Shareware/Freeware na kartê graficzną

@Andrzej Drozd, post #9

Moja wina, jakos tak mi sie utarlo, ze jak ktos ma GFX, to ma tez PPC.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem