[#1] Polskie gry
Poszukuje tytulow polskich gier (lub spolszczonych), prosilbym abyscie obok tytulu podali takze gatunek ;)
[#2] Re: Polskie gry

@kamcash, post #1

Gry z urzedowym jezykiem polskim:
http://hol.abime.net/search.php?find=&N_ref_language=7&N

W dodatku widzialem kiedy spolszczona Dune2, Civilization, 1869 (czy jakis tam rok...), Patrizer'a

[#3] Re: Polskie gry

@Lorak, post #2

Gdzieś na forum był też wątek o homemade spolszczonych grach, poszukaj.

[#4] Re: Polskie gry

@Lorak, post #2

Jest też oczywiście w PPA spolszczenie do Colonization.

[#5] Re: Polskie gry

@Lorak, post #2

W spolszczonej Cywilizacji nie wolno uzywac Civilopedii, poniewaz gra sie wiechnie.
[#6] Re: Polskie gry

@Andrzej Drozd, post #5

Można używać jak najbardziej Civilopedii. Nie można używać za to pomocy bo może się zawiesić - choć nie wiem czy na pewno, bo nigdy nie kusiło mnie żeby użyć - tylko takie info przy uruchamianiu z dyskietki kiedyś widziałem. Civilization strasznie mnie kręciła dopóki nie nauczyłem się w nią grać :). Teraz jest to tylko jedna z lepszych gier dla mnie, gdzie narzekam na inteligencję komputera. A FreeCiv mi ni chodzi głupek jeden ale go pomęcze kiedy - skoro żem sobie o nim przypomniał :/.

Pamiętam Cytadelę, wywarła na mnie dawno dawno temu duże wrażenie zaraz po tym jak pykałem w Death Mask i zanim jeszcze nie wiedziałem, że Alien Breed 3d II istnieje na tym globie. Cytadela ma obskórną grafę, ale to fajny tytuł, niedawno nawet sobie pograłem ale zaciąłem się gdzieś wchodząc przypadkiem w jakiś rząd reaktorów za szybą, nie mogłem stamtąd wyjść zza tej szyby i się wkurzyłem, magiczny reset i na internecik co by na PPA zajrzeć :). Regards :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem