[#1] Breathless
Witam, mam pytanko odnośnie tej gry. Na mojej Blizard 1230 50Mhz + 32 MB FAST RAM ta gierka słabo chodzi. Czy na apollo 040 40MHZ ktoś próbował odpalić ją na pełnym ekranie pixel 1x1, jeśłi tak to czy chodzi płynnie ?
[#2] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #1

na 040/40 w max. ekranie w 1x1 chodzi tak sobie, lepiej wtedy przełączyć na ekran o "stopień mniejszy" i jest już płynniutko. Zresztą całego breathlessa przeszedłem na 030/50 w trybie fullscreen 2x1i nie narzekałem

[#3] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #1

Zapraszam do zapoznania się z recenzją.
[#4] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #1

Do gry była dostępna łatka v1.1 która znacznie przyzpieszała grę. Całą przeszedłem na 040 na ekranie 1x1 i było całkiem przyjemnie.
[#5] Re: Breathless

@Ziolo, post #4

Dokładnie,bez patcha v1.1 nawet na 040/50Mhz kulawo sie grało.Był też patch dla 060,bo bez niego proc wpadał często w trapy i gra chodziła jak na gołej A1200
[#6] Re: Breathless

@waldiamiga, post #5

Wszystko jest opisane w recenzji. Łatki też są na PPA ;)
[#7] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #1

Czy ta gra działa na MOSie? Wówczas uruchomiłbym ją sobie na MOS PUP, bo tam emulowane CPU 68k mam szybsze od prawdziewgo.

[#8] Re: Breathless

@Ziolo, post #4

Wielkie dzićki.
[#9] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #1

Ja sobie gralem w nia tez na Blizzardzie 030/50 i chyba musialem tam dac 2x1 ale bylo plynnie, nie mam zastrzezen.

Milej gry!!!

[#10] Re: Breathless

@BagoZonde, post #9

Szkoda tylko że po wypromowaniu gra "nie widzi klawiatury" :)

[#11] Re: Breathless

@Ziolo, post #4

Kurcze jak ktoś nie ma oryginalnej wersji to ten patch mu nic nie da, bo trzeba jakiś kod wpisać by grać...
[#12] Re: Breathless

@Prince, post #7

Jezeli ruszy na MOSie, to i tak trzeba bedzie podlaczyc TV, poniewaz gra nie jest promowalna i uzywa PALu. W koncu MOS PUP nie wylacza AGA, wiec mozna sprobowac...tylko ze nie pracuje tez w systemie, to pewnie zamrozi MOSa :(
[#13] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #11

Nie jakiś tylko z oryginalnej dokumentacji. Masz pecha. Musisz się zakręcić za oryginałem lub grać tak jak teraz...
[#14] Re: Breathless

@mailman, post #13

A tak na powaznie to mozna jeszcze gdzies kupic ta gre legalnie za jakies normalne pieniazki
[#15] Re: Breathless

@Prince, post #7

Może ruszy na A1200, bo ta ma kości AGA. Na Pegazie otwiera ekran z jakimiś śmieciami. Nie wiesza się, ale poprawnym działaniem nie da się tego nazwać.
[#16] Re: Breathless

@wali7, post #15

Wali, Andrzej: dzięki za sugestie. Wkrótce przystąpię do testów (to tyle roboty, muszę dyski przekładać :) )

Na pewno napisze "czy" i "jak" działa.

Murphy twierdzi że jeżeli jest szansa na to, że cos może nie zdadziałac to na pewno nie zadziała. Zobaczymy...

[#17] Re: Breathless

@Dziadziomiecio, post #14

Czasami na aukcjach można trafić. Warto rozejrzeć się po jakichś zachodnich sklepach.
[#18] Re: Breathless

@Lady_Makbet, post #1

co do plynnosci ja mam apollo 040/40 i full detale pixel 1x1 full scren i gierca u mnie smiga moze daltego ze mam 32 fastu :)
[#19] Breathless - inne pytanko

@Lady_Makbet, post #1

Skoro juz o tym... Czy komuś udało się odpalić tę gierę na karcie graficznej? Pamiętam, w recce w MA stało jak byk napisane, że Breathless otwiera systemowy ekran i działa na kartach graficznych, ale mi się ta sztuka nigdy nie udała :(

[#20] Re: Breathless - inne pytanko

@LeMan, post #19

Mi udało się tą gre wypromować na DBLPal bez problemu, ale niestety gra "nie widzi klawiatury". Pamiętasz może który to był numer MA?

[#21] Re: Breathless - inne pytanko

@Malin, post #20

Numer? Bodaj 8. czy 9/96, ale głowy nie daję. Świeto podobno jakieś jest, nie każ mi przekopywać pudeł z prasą ;)

Ostatnia modyfikacja: 15.06.06 13:46
[#22] Re: Breathless - inne pytanko

@Malin, post #20

3/96
[#23] Re: Breathless - inne pytanko

@cholok, post #22

Masz może scan tej recki? Daj znać na gg (numer w profilu), będe wdzięczny

[#24] Re: Breathless - inne pytanko

@Malin, post #23

Nie mam skanu, ani gg. W tekście nie ma nic co by Ci pomogło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem