[#1] BENEFACTOR
zwracam sie do wiernych graczy w benefactora... do tych co przeszli kazdy jeden poziom ... mam pewien problem z poziomem o nazwie ... GHOSTKEYS....wiem ze moge se znalesc kody i ominac ten poziom ale satysfakcji z tego nie bede miał ... prosze o pomoc ....a dokladnie zeby ktos napisał co trzeba zrobic ... dziekuje z gory....
[#2] Re: BENEFACTOR

@graczu, post #1

Na początek po ciężarku na górę i bierzemy złoty klucz. Zabieramy ciężarek i ustawiamy go przy starcie. Wskakujemy na górę i uwalniamy kolesia z dołu. Stawiamy ciężarek na windę i przeskakujemy w prawo. Przełączamy przełącznik i schodzimy na dół po drabinie. Przechodzimy obok szczura, wchodzimy na drabinę i przełączamy przełącznik. W naszą stronę powinien już przywędrować uwolniony koleś. Idziemy razem z nim w kierunku armaty i podrzucamy, aby przełączył wajchę. W ten sposób mamy dostęp do farby. Podrzucamy go kilka razy i zdobywamy farbę, którą napełniamy maszynę. Teraz kluczem, który znajduje się na prawo od windy na której leży ciężarek otwieramy szarego. Bierzemy go, podbiegamy do ognia, odkręcamy w drugą stronę i biegniemy po Ghost Key. Szybko wracamy do szarego. Podrzucamy go do góry (nad ogniem). Gdy spadnie półkę niżej, odwracamy w kierunku maszyny.

To jest wersja dosyć skomplikowana i można prościej. Ciężarek stawiamy po prawej stronie ognia, otwieramy drzwi i lecimy po Ghost Key. Nastepnie przeskakujemy w prawo i otwieramy nim brązowe drzwi. Znajdujemy się na górze gdzie po kładkach wracamy na dół. Zabieramy ciężarek, podrzucamy szarego kierujemy go w stronę maszyny. Nie zapominamy, aby ciężarek położyć na windę.

On już sobie dalej poradzi. Odmieni się i pójdzie po srebrny klucz. Ghost Key otwieramy brązowe drzwi i czekamy na czerwonego z kolejnym kluczem. Gdy do nas podejdzie, zabieramy mu klucz i idziemy w prawo. Są tam brązowe drzwi do których pasuje ten właśnie klucz. Należy tak zeskoczyć, aby w locie przełączyć dźwignię. Gdy to uczynimy, zdobędziemy ostatni złoty klucz, którym uratujemy ostatniego merry-mena.
[#3] Re: BENEFACTOR

@graczu, post #1

mam kolejne pytanie ....kto pyta nie bladzi nie ?:D a wiec ... czy te pliki ktore sa umieszczone tutaj na stronce one sa (gra benefactor) to jest na peceta czy na amige? jesli na peceta to jak to odpalic?
[#4] Re: BENEFACTOR

@graczu, post #3

Na Amigę.

[#5] Re: BENEFACTOR

@graczu, post #1

Witam. Ja mam problem z poziomem WEIGHTWATCHERS. Niebardzo wiem jak go przejść i bardzo byłbym wdzićczny za pomoc :) z gory dzićki. Pozdro.
[#6] Re: BENEFACTOR

@Venek, post #5

To ten w lesie, z tymi dwoma windami?
[#7] Re: BENEFACTOR

@mailman, post #6

tak to ten :P
[#8] Re: BENEFACTOR

@Venek, post #7

1. Weź klucz i otwórz drzwi
2. Weź kolejny klucz i zostaw go obok klatki
3. Zabierz kamień, który leży obok windy (ale nie wchodź na windę!)
4. Zabierz farbę, a kamień umieść dokładnie nad prawą windą (półkę wyżej)
5. Uruchom maszynę
6. Weź kolejny klucz i umieść go na górnej gałęzi
7. Otwórz klatkę, przy której zostawiłeś klucz
8. Przeskocz z nim na lewo i zabierz klucz, który zostawiłeś na gałęzi
9. Wejdź na lewą windę i czekaj
10. Klucz wykorzystaj na dole, wróć na lewą windę i czekaj
11. Wajchą na górze wciągnij dwóch kolesi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem