[#1] Czy da sie gdzies kupic Quake??
jak w tytule czy da sie w polsce kupic jeszcze legalna wersje quake I????

Benedykt
[#2] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Ja kiedys kupilem na Allegro (nowy egzemplarz). Zapytaj w www.efunzine.com (chociaz w sklepie maja tylko Quake2, to moze potrafia sprowadzic)
[#3] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Jeżeli masz na myśli wersję wydaną przez Clickboom, to będzie ciężko. Prościej będzie kupić box pecetowy i pobrać z sieci darmowy port gry.
[#4] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@mailman, post #3

no wlasnie ale port clickboom jest najlepszy najszybszy i najbardziej wybajerowny. poza tym dzieki niemu pogram sobie w miare w miare na mojeje 040

Czy wiadomo wam cos na temat mozliwosci zakupienia smego portu???
[#5] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Ja szczerze powiem ze raczej bym nawet nie probowal grac na 040,coz twoja wola:)

[#6] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@mailman, post #3

Ale darmowy port jest chyba z deka wolniejszy.

[#7] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Malin, post #6

quake na 040 jest i tak dosyc wolny:)

[#8] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@AmiChris, post #7

Coz z tego ze wolny ale pograc mozna.Szkoda ze nie mozna dostac orginalnych gier w polsce cena pewnie bedzie astronomiczna ale zawsze to orginal mozna sie komus pochwalic.Kiedys myslalem ze jak kupie orginal to choc w taki sposob sie przyczynie do rozwoju Amigi .Byly to jednak tylko mazenia ktore sie nie spelnily .
[#9] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Malin, post #6

Ale darmowy port jest chyba z deka wolniejszy.

Tak, a ten z klickboomu pomyslany jest o AGA.Jak juz wspomnialem ma kilka trybow wyswietlania (nie chodzi o rozdzialki, tylko sposob przeliczania grafiki) oraz np. mozliwosc odpalenia gry w trybie co druga linie, co daje duzy komfort gry juz na 040 i zmniejszonym oknie. Jak ktos sie chce przekonac, to na Aminecie jest QuakePlayer (komp sobie sam gra). Jednen z nich sie wiesza a drugi dziala. Trzeba sprawdzic oba.
[#10] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@mailman, post #3

Powiem tak. Trzeba obadac sytuacje, czy rzeczywiscie nie mozna kupic. Jezeli nie, to chyba nic sie nie stanie, gdy podesle sam port, tego "bialego kruka"? ;)

Ostatnia modyfikacja: 20.06.06 12:56
[#11] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Andrzej Drozd, post #10

dzwonilem do efunzine ale mnie olali nie bedzie legal quake w polsce o przystepnej cenie nie wspomne :(.

Powiem tak kupilem ostatnio pare gierekl LEGALNIE .Miedyz innymi zachwalane przez pana Tolsdorfa kości zostały rzucone . I powiem wam wczoraj zasnołem w obliczu dobrze spełnionego obowiązku :P.

Nie mniej mazy mi sie wiecej. Wiem ,ze sam wiele nie zidzialam ale kupujac orginaly quake czy choc by skarabveszu :) wrato miec orginal!!

Benedykt
[#12] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@AmiChris, post #7

Nie wiem czemu wszyscy twierdza, ze quake na klasyku jest za wolny.
Na 060/66 i adze moge spokojnie pograc na pelnym ekranie w loresie i to w darmowy port, ktory ponoc jest wolniejszy. Gram nawet w multiplayerze i tez nie jest za wolno z uruchomionym w tle miami. A sa przeciez duzo szybsze klasyki.

[#13] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@vi-bee, post #12

Szkoda, ze Duke tak nie chodzi :(
Bo tylko pod shapeshifterem da sie jakos pograc.

[#14] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Dziadziomiecio, post #8

Ja rok temu kupiłem Digipack z amigowym Quake. Kupiłem w Polsce, na Allegro. Wszystko jest możliwe.
[#15] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@mailman, post #14

On 2006-06-20, at 08:59, Benedykt Dziubałtowski wrote:

> Czy jest mozliowsc sprowadzenia gry quake I na amig clasic??? jaka
> byla by orientacyjna cena tego produktu??

Niestety nie znalazłem firmy, która oferowałaby jeszcze tą grę.

--
Marcin Staniszewski
eFUNZINe

:( chyba moge zapomniec o orginalnym quake....
[#16] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Benedykt Dziubałtowski napisał(a):

> no wlasnie ale port clickboom jest najlepszy najszybszy i
> najbardziej wybajerowny.

? na 040/40 nie zauważyłem takiej różnicy między clickboomquake, a darmowym portem

> Czy wiadomo wam cos na temat mozliwosci zakupienia smego
> portu???

niema takiej potrzeby - http://www.clickboom.com/ftp/updates/amiga/quake060.lha

Jeśli już musisz mieć oryginał to dał ogłoszenie na giełdzie że kupisz quake za 100$ na pewno ktoś się zgodzi pomysł

[#17] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@vi-bee, post #12

Dla ciebie dobrze,szybko dla innych kiepsko,
jezeli giera ma caly czas 20 FPS to jest git:)

[#18] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@vi-bee, post #12

No to ściagam i Quake na 030 :D

[#19] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Malin, post #18

Hehe..Ja przeszedłem "Kłeja" na M-Tecu z 030/28Mhz.Okno na 60 procent i jazda :)
[#20] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@waldiamiga, post #19

Serio? Mówisz o Quake tym FPP czy jakiejs amigowej grze z '90 o podobnym tytule?

[#21] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Benedykt Dziubałtowski, post #11

Witam

Swego czasu to pamiętam że firma Matay miała w swojej ofercie grę Amiga Quake 1 ( teraz widnieje tylko Quake2 - na zamówienie, pewnie za fajną cenę). Parę lat temu próbowałem ją zdobyć ( kupić ), ale niestety mimo usilnych starań zrezygnowałem. Nawet wysłałem maila z zapytaniem do ClicBoom`u ( chyba dobrze napisałem hyhy ) o kupnie owej gry, ale niestety zrezygnowałem i z tego ( cena mnie przerosła i oczekiwanie do 6 miesięcy bo nie mieli na magazynach czy jakoś tak i czekają na grę. Pewnie chcieli mnie wcisnąć używkę, z jednej strony dobrze ale ta cena - ehhh
I potem przyszło olśnienie pomysł - kupiłem u jednego gościa na giełdzie w Katowicach ( myślałem że jest to oryginał, bo miał ładną okładkę - no ale niestety okazało się że jest to pirat ( kupiłem - i to był mój pierwszy pirat jaki wtedy kupiłem ), zainstalowałem, pograłem i ehhh...

A ja poszukuję gry Napalm

:o

[#22] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@(V)(I)mothe(P), post #21

Cena w Polsce to 90 zl. Jezeli ktos wciska drozej, to olej sprawe :)
[#23] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Andrzej Drozd, post #22

90 zloty za gre badz co badz 10 letnia (premiara pc) lub 8 letna (ami) ;((((((((((((((((((

Benedykt
[#24] Re: Czy da sie gdzies kupic Quake??

@Benedykt Dziubałtowski, post #23

No, w cenie zawarta jest cena pecetowego Quka oraz robocizna Clickboomu.
W sumie to mozna kupic pecetowego Quaka za 20-30 zl, a port sciagnac z Aminetu. Niestety jesli chodzi o 68k bez GFX, to wersja z Clickboomu jest najlepsza i dziala najwiecej dodatkow.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem