[#1] Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??
Pytanie jak w tytule: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

http://hol.abime.net/1878

[#2] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@Cichy, post #1

Tak. Zresztą odpowiedź masz w linku, który sam podałeś.
[#3] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@Sasquatch, post #2

Wcieło mi posta ^_^ Można wyłożyć parć groszy i kupić a500+ z ECS i wićkszą ilością ram. Naprawdć sić opłaca!
[#4] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@Cichy, post #1

wiem,ze mam tam niby odpowiedz,ale kilka gier mimo deklarowanej kompatybilnosci z OCS nie chcialo sie wlaczyc.dzieki za pomoc. :)

[#5] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@Cichy, post #1

A ile masz pamięci w swojej Amidze?
[#6] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@parallax, post #5

1mb ramu. :) tak jak poniżej

Ostatnia modyfikacja: 02.07.06 14:23
[#7] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@Cichy, post #6

no to sobie pograsz z srednim konfortem.

tzn bez muzyki

w multi na dwie myszki bedzie mozna grac tylko na malej mapce chyba max wielkosc to 3

i z tego co pamietam nie wszytskie dzwieki sie zaladuja.

wiem ,ze byl jakis trick aby ustawic wieksza mape w multi ale gra sie wiesza poprostu 1 mb to troche za malo aby pograc komfortowo w osadnikow nie mniej przy odrobinie zaparcia sie da.

Benedykt

Ostatnia modyfikacja: 02.07.06 16:20
[#8] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@Benedykt Dziubałtowski, post #7

na a600 2mb chip muzyka juz jest a i większą mapę można włączyć ( mapsize 5 ), na 1mb max mapsize wynosi tylko 3.
Jednak najśmieszniej było, gdy miałem jednomegową A600 z HDD i wtedy po odpaleniu bez startup-s i po włączeniu add36k można było grać tylko na dwóch i tylko... w mapsize=1. bez dźwięków. I gra po kilkunastu minutach się zacinała.
The settlers najlepiej się sprawują na np. 16mb ram (mapsize =10 lub większy) na 8mb fast mapsize= 8

[#9] Re: Czy gra The Settlers ruszy na chipsecie OCS ??

@rotfl, post #3

Albo dołożyć jeszcze parę groszy i kupić A1200 z 2MB chip na "dzień dobry" i o wiele większymi możliwościami niż A500 :P

Ostatnia modyfikacja: 27.07.06 15:42
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem