[#1] OnEscapee
Witam. Jaki jest kod do drugiego terminala w mieście? Kod do pierwszego znalazłem na ścianie jednego z domów (górka z krzyżem, samolot, szóstka - jakoś tak wyglądają te symbole). Po przeciągałem wszystkie wajchy jakie znalazłem, więc mogę wpisywać kolejne trzy symbole ale nie wiem gdzie je znaleźć :( Teraz stoję przed wielkimi drzwiami, które są zamknięte. Tak wogóle to gra jest bardzo spoko i fajna.

[#2] Re: OnEscapee

@ZigZag85, post #1

Ja jeszcze do tego momentu nie doszedłem, ponieważ w bazie robotów, konktertnie w miejscu, gdzie na podłodze leży wiele min, a do sufitu są przyczepione laserowe "karabiny", nie potrafiłem przeskoczyć pułapek. Udawało mi się uporać najwyżej z kilkoma minami, a dalej albo zostałem poczęstowany wiązką laseru, albo skończyła mi się energia, kiedy wpadłem w kolejną minę... Jak poradziłeś sobie z tym momentem?
[#3] Re: OnEscapee

@Dawi, post #2

Na tym długim korytarzu straciłem sporo czasu, na pewno da się to przejść ciągłym biegiem, ale można też (ja tak zrobiłem) wchodzić na kolejne miny, a jak jest mało energi wracać się do teleportera i do "falującej" ściany. Najpierw trzeba przejść trzy lasery (w tej lokacji jest ulepszona amunicja) zawieszone nad sufitem: można kucnońć i szybko się przeczołgać, potem trzeba przejść obok trzech kulek: podejść jak najbliżej a gdy kulka będzie w górze przejść spokojnie. Potem trzeba rozwalić trochę robotów, rozwiązać zagadkę z przełącznikami i można wejść w drzwi. Barierę da się przejść idąc tyłem i strzelając, albo szybko się tocząc. Co do piesków, najlepiej zapisać stan gry, pujść do nich, podejść do symbolu na ścianie i zanotować, załadować z powrotem zapisany stan gry, nie iść w lewo. Jak zauważyłeś w tym całym korytażu będą trzy symbole: przy pieskach "X", przy drzwiach przez które weszłeś "S", na końcu "zygzak". Jak dalej będą problemy to pisz. Moja metoda jest czasochłonna i wymaga częstego saveload. Pozdrawiam.

[#4] Re: OnEscapee

@ZigZag85, post #3

Kiedy zatrzymałem się w grze na tym momencie, postanowiłem trochę od niej odpocząć, ale dowiedziawszy się od Ciebie, jak sobie z tym poradziłeś, będę musiał do niej konicznie wrócić. Dzięki za pomoc. A wracając jeszcze do Twojego problemu, to chciałbym powiedzieć, że pełne rozwiązanie gry "OnEscapee" znajduje się w magazynie ACS 6/1998. Może pisze tam coś, co mogłoby Ci pomóc w dalszych zmaganiach z tą grą.

[#5] Re: OnEscapee

@Dawi, post #4

Ciekaw jestem gdzie można ACS znaleźć.

[#6] Re: OnEscapee

@ZigZag85, post #5

Jest tu kto? Ktoś wogóle przeszedł tą grę? Wie ktoś co muszę zrobić?

[#7] Re: OnEscapee

@ZigZag85, post #6

Gdybym znał Twojego maila, może mógłbym jakoś pomóc...
[#8] Re: OnEscapee

@Dawi, post #7

zigzag85@gmail.com będę wdzięczny

Ostatnia modyfikacja: 13.07.06 14:33
[#9] Re: OnEscapee

@ZigZag85, post #8

Ja przeszedłem i chętnie bym pomógł, ale takich szczegółów nie pamiętam. Wiem że te znaki to sobie rysowałem na kartce, ale to było parę miesięcy temu... A tak ogólnie jak się przejdzie ten poziom z minami, psami i robotami, to już jest z górki ;)
[#10] Re: OnEscapee

@elt, post #9

Mi gra się wiesza po etapie z tymi minami, gdy ściga mnie ten "nietoperek" uciekam do windy, jadę na górę i...

MusicPlayer: couldn't load sound

Odpaliłem SnoopDosa, i okazało się, że ten plik to IN_CITY, spróbuję zgrać go z płyty jeszcze raz, może coś się źle przegrało, podmiana na inny z gry nieskutkuje, ew. jak nic nie wyjdzie z tego to liczę na odpowiedniego sejwa :)

[#11] Re: OnEscapee

@Korni, post #10

:) Ja już jakiś tydzień temu przeszedłem tą grę. Niezabardzo rozumiem zakończenie, byłem trochę zaskoczony biegiem wydażeń i tym jak to wszystko się skończyło. Gra jest trochę nierówna, niektóre lokacje są poprostu piękne, kiedy indziej monotonne.

[#12] Re: OnEscapee

@ZigZag85, post #11

A ja mam takie pytanko. Gdzie można kupić tę grę, ewentualnie może jest już status freeware więc jakiś downloadzik... Może ktoś pomóc?

Pozdrawiam

Azzorek

[#13] Re: OnEscapee

@Azzorek, post #12

Za free jest na pc only. kupić bedzie pewnie trudno.

[#14] Re: OnEscapee

@Malin, post #13

Czyli wszyscy gracie na wersji PC? Ehh szkoda, ostatnio przeczytałem opis tej gierki w ACS i chciałem w wolnej chwili "popykać" na mojej Ami bo od razu przypomniał mi się stary dobry Flashback. A właśnie, gra się myszką (jak w Universe) czy "dżojem"/klawką jak we Flashbacku)?

[#15] Re: OnEscapee

@Azzorek, post #14

Ja gram na amidze.
[#16] Re: OnEscapee

@Azzorek, post #14

Najpredzej gre kupisz na jakis ebajach. Natomiast ja pochwale Ci ze ze mam oryginal tej gry, bardzo dobrze zachowany. Oczywiscie jej nie sprzedam
A gra sie najlepiej joypadem.

[#17] Re: OnEscapee

@reactor, post #16

A może mi ktoś pomóc? Nie wiem czy dobze przetłumaczyłem sobie solucjć. Bodajże szósta mapa. Trzeba przeskoczyć dziure i poklikac w przyciski, żeby przejść dalej. Ten panel z przyciskami mnie wkurza. Jak mam to zrobić żeby podświetlone były tylko te w środku? Ewentualnie, czy ktoś ma save'a zrobionego w nastćpnej lokacji?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem