[#1] Quake jeden noFPU
Witam!

Czy istnieje port Quake na 68k nie wymagający FPU?

Pozdrawiam serdecznie :)
[#2] Re: Quake jeden noFPU

@Daclaw, post #1

z fpu da sie grac przy odrobinie samo zaparcie wiec nie am pojecia jak ta gra mila b7y wygladac bez fpu ........(moiwe oczyiscie o AGA) wszystkie znane mi wersje wymagaja bezwglednie fpu. ja na twoim miejscu kupil bym koprocesor mozna go dostac za grosze patrz efunzine animart ipt itd.

Benedykt

[#3] Re: Quake jeden noFPU

@Daclaw, post #1

A jaki masz procek? Jezeli 060 bez FPU, to moze sie da. Ale ze slabszymi bez FPU to raczej nie. A moze brakuje Ci tylko 040,060, 030.library?
[#4] Re: Quake jeden noFPU

@Andrzej Drozd, post #3

A co to jest 030.library i kto to widział?
[#5] Re: Quake jeden noFPU

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Hmm, dokupić FPU? tylko do czego? 030 + FPU to będzie męka w quake, na mojej 040 na najmniejszym okienku w trybie 0x1, można od biedy popykać. Z FuhQuakiem z akceleracją 3D w 1024x768 i wypaśnymi bajerami, i bardzo szybką grą nie ma to porównania. Tylko PPC, ew 060. choć 060 będzie tu zarówno wolniejsze jak i droższe.

[#6] Re: Quake jeden noFPU

@Grzegorz Kraszewski, post #4

A dlaczego Ty sie mnie pytasz, skoro ja na oczy nie widzialem i nie uzywalem kart z prockiem 030? ;)
[#7] Re: Quake jeden noFPU

@Andrzej Drozd, post #3

060 bez FPU To było coś takiego?? A ja zawsze myślałem, że 040 i 060 maja FPU wbudowane/zintegrowane. No chyba, że miałeś na myśli wyłączenie FPU, tylko po co?

Ostatnia modyfikacja: 25.07.06 23:22
[#8] Re: Quake jeden noFPU

@MikeN, post #7

Były,były...Wersje EC i LC.
[#9] Re: Quake jeden noFPU

@MikeN, post #7

http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=459&sid=aa933d472bc486373127a1594aacee56

Benedykt

[#10] Re: Quake jeden noFPU

@waldiamiga, post #8

Dokładnie... miałem sam taką kartę z 68LC040, i musiałem zapłacić za dołożenie co-procka.

[#11] Re: Quake jeden noFPU

@Daclaw, post #1

Quake (RTG) 68040+ noFPU link "-nosound"
[#12] Re: Quake jeden noFPU

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #11

Walczysz o Złotą Łopatę?

[#13] Re: Quake jeden noFPU

@recedent, post #12

Myślałeś, żeby serio wręczać taką na zlotach
[#14] Re: Quake jeden noFPU

@recedent, post #12

11 lat.
No to chyba wygrał?
[#15] Re: Quake jeden noFPU

@stachu100, post #14

Wygrał w cuglach! Przez knock-out :D
[#16] Re: Quake jeden noFPU

@baderman, post #15

Oj tam, ale link soczysty. Sprawdzę sobie to z wampirem:). Dziękuję.
[#17] Re: Quake jeden noFPU

@fazior, post #16

Tak się składa że już dośc dawno testowaliśmy Quake1 nofpu jako test wydajności na Vampirce. Nie pamiętam tylko już kto to kompilował. Na Vampie Q1 bez FPU ma jakieś 3 fps 320x240 więc szału nie ma - ja przeszedłem sobie 1 poziomek i dalej mi się nie chciało. Za to z FPU masz 23-26 FPS.
[#18] Re: Quake jeden noFPU

@pisklak, post #17

No to nie potestuję:). Poczekam na FPU.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem