[#1] czy odpale na a1200 Micorcosmos
tak jak w temacie mam taki fajny skrypcik co odpala obsuge cd i bootuje kompa z plytki. Wiem za a1200 nie ma akiko i tu jest pies pogrzebany. po wlozeniu cd czy nawet zamontowaniu iso iso mountherem i opdaleniu gry wyskakuje

INTERNAL HARDWARE ERROR i po zabawia.

a filmiki chcialem sobie obejrzec :((

Benedykt

[#2] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Potrzebujesz emulatora.
[#3] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@mailman, post #2

E, a te filmiki nie są przypadkiem w formacie CDXL? Bo ja już nie pamiętam... będę w domu, to zerknę :D

[#4] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@OSH, post #3

no niestety filmiki to jeden duzy plik sa w formacie mpeg ktory (przy odpowiedniej kompersi) pozwala na ogladanie na 3/4 filmow z dzwiekiem (plynnie oczywiscie) gdzies cos kiedys czytalem o jakims programiku ktroy zapiswyal je normalnie osobno do plikow.

Benedykt

[#5] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

W jednym filesystemieCD byl emulator CD32 - nawet dzialal; kolega gral na nim w allien bredy i haos engine.

[#6] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@11MASTEr, post #5

[#7] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@AlaN, post #6

ten emulator dziala ale tylko 5 minut.... a legalna wersja slono kosztuje niewiele mniej niz cd32

Benedykt

[#8] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@Benedykt Dziubałtowski, post #7

a microkosm chodzi?

[#9] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Microcosm chodzi na 100%.
Mam orginała, ale A1200 warto rozbudować o jakąś dopałkę. Codo Akiko to nie pamiętam ale bodajże była chyba biblioteka emulująca tę kość
( a możę "tą" ? ).
W każdym razie potrzebna była emulacja cd32 (z tego co pamiętam kilka bibliotek na krzyż, odp. startup i wsio).
Na klawiszach można sobie było przyporządkować odp. klawisze joypada, filmiki łaziły cool, no i wogóle miodzio giera. Przechodziłem kilkakrotnie - końcowy boss to wypasik ;)
[#10] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@TJindy, post #9

biblioteka emulująca tę kość (a możę "tą"?)

Z tego co się orientuję to raczej "tę" jest formą poprawną chociaż niestety niezbyt często dzisiaj używaną. Masz plusa za użycie "tę". ;)

[#11] Re: czy odpale na a1200 Micorcosmos

@TJindy, post #9

wiesz mzoe jakie to biblioteki??? a moze jeszcze lepiej masz je :)??

Benedykt

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem