[#31] Re: Amigowa klasyka na konsole

@Yanoosh_Shoonay_, post #30

tak to to :)
[#32] Re: Amigowa klasyka na konsole

@DRACOX, post #31

No to premiera na Amigę już była ;)
[#33] Re: Amigowa klasyka na konsole

@DRACOX, post #29

tak sa emulatory w javie...ale o nich lepiej nie mowic bo to kpina

To tylko przykład.

javowy klient jabbera lebszy od agileM czy IM+? wolne zarty.

Wiele osób przyzna mi racje że jeśli klient jabbera dla koma to tylko bombus.

opera mini...miales porownanie do opery symbian lub do przegladarki noki(na ktorej bazuje ...sputnik)?

To nadal tylko przykład aby pokazać że w javie można wykonać porządną przeglądarkę.

A tak poza tym to;

!die Aikon

[#34] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #1

[#35] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #1

Super Stardust dla PS3 - tutaj, tutaj, screenshoty.
[#36] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #1

Golden Axe PSX 2
http://www.1up.com/do/gameOverview?cId=2017952
[#37] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #1

Temat wydaje mi się odpowiedni, ale nie powiem żebym jakoś szczególnie szukał a tworzenie nowego też mi nie odpowiadało...
Tak czy inaczej, jak donosi osoba o ksywce FromWithin z EAB która była mocno zaangażowana w "pewnej" grupie developerskiej zwanej Psygnosis, Amiga została wykorzystania do stworzenia wszelkich komunikatów głosowych w grze Wipeout 2097!

All of the "Missile Lock" and "3, 2, 1, Go" and all that are, yes. I found a program on Aminet (I think that it was speechtoy2) that let's you change the voice parameters. They wouldn't spend any money on audio (besides the licensed tracks for which there soul-destroyingly seemed to be no budgetary limit), so there was no way we could have got a voice actor. On the first Wipeout, Tim did those voices himself for that very reason, and we couldn't do that again. By the way, on the first Wipeout, when all of the licensing stuff fell apart, we were left with only three tracks and a deadline of about two weeks or something ridiculous like that. Tim was forced into writing the rest of the Wipeout music in a mere ten days, and had never written any dance music before (I was busy doing Tenka at the time). So anyway, on the second Wipeout, computer speech was really the only way to go, and the Amiga was good for it thanks to the uniqueness of its voice.

Ostatnia modyfikacja: 01.07.07 20:16
[#38] Re: Amigowa klasyka na konsole

@El Amigos, post #13

Remake Settlersów 2 jest świetny gra się fajnie przyjemność jest taka sama jak w 1 na amidze. Ja grałem na wysokich detalach i bardzo ładnie to wygląda i na pewno nie można się nigdzie zgubić wszystko jest na swoim miejscu interfejs jak w 1. Jednak najlepiej gra się w multi(do 8 graczy). Misje są dość nudne ale jeszcze dodatkowo jest edytor map. Ogólnie to polecam. teraz kosztuje około 30zł w gram.pl.

[#39] Re: Amigowa klasyka na konsole

@Dzban, post #38

Albo Sensible world of soccer tez fajna gierka czasem grywam w nia na amidze ale tej nowej wersji na pc-ta niewidziałem :( ma ktos linki moze do screenów z tej gry ??
[#40] Re: Amigowa klasyka na konsole

@ARtek, post #39

http://hol.abime.net/

[#41] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #1

Remake SWIV'a - "Switchfire" (2006) dla PC
Oficjalna strona
Opis na gry-online.pl

[#42] Re: Amigowa klasyka na konsole

@5h00n4y, post #41

To jak mówicie na o PC to proszę: http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=9342
[#43] Re: Amigowa klasyka na konsole

@simian raticus, post #42

[#44] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #43

Deluxe Galaga na PC - Warblade

do pobrania tutaj:
http://download.chip.eu/pl/Warblade-1.33_1705857.html

[#45] Re: Amigowa klasyka na konsole

@Nightmare777, post #44

Alien Breed Evolution na current geny (X360 i PS3).

Ostatnia modyfikacja: 16.10.2009 13:06:38
[#46] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #8

Cannon Fodder na PSP nigdy się nie ukazał.

[#47] Re: Amigowa klasyka na konsole

@mailman, post #1

ogolnie na konsole (niekoniecznie najnowsze-smd,snes,gameboy,jaguar) to beda zool2, titus the fox, swiv, lotus, populous,pirates,civilization,lemmings,gods,shadow of the beast to chyba te najbardziej znane , no i musimy tu stwierdzic ze jakosc amigowych pierwowzorow jest taka samo albo lepsza. W odroznieniu od konwersji odwrotnych z konsol >> na amige gdzie najczesciej amigowa wersja jest sporo slabsza

Ostatnia modyfikacja: 16.10.2009 16:44:32
[#48] Re: Amigowa klasyka na konsole

@prosiak_maurycy, post #47

Może zacytuję założyciela wątku:

Proponuję w tym wątku wpisywać tytuły amigowych gier, które doczekały się lub doczekają się (są planowane) przeniesienia na najnowsze konsole.

Że kiedyś połowę zręcznościówek wydawano multiplatformowo, to wszyscy wiemy i wątki o tym traktujące już były.

Ostatnia modyfikacja: 16.10.2009 18:01:51
[#49] Re: Amigowa klasyka na konsole

@GumBoy, post #48

DS to konsola przenosna :D więc wrzucę tu coś w co gram!

-Monkey Island 1&2
-Beneath a steel sky
-Flaschback
-Another World

jesli cos przypomne sobie to jeszcze tutaj wrzucę.

[#50] Re: Amigowa klasyka na konsole

@bombermax, post #49

I co z tego, że przenośna. Ja też mogę powiedzieć, że mi wszystkie gry z Amigi chodzą na PSP tyle, że... przez emulator

[#51] Re: Amigowa klasyka na konsole

@GumBoy, post #45

http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,7330680,Alien_Breed_Evolution__filmiki_z_rozgrywki__troche_historii.html

Są już filmiki z gameplay'a. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem