Naszło mnie.. I mam nadzieje, że nie jest to słomiany zapał...
Do rzeczy..
Jest sobie taka dosyć popularna impreza, o wszystko mówiącej nazwie
Poznań Game Arena. W najbliższym czasie planuje się na nią wybrać i pomyślałem, że ciekawie byłoby odpalić stoisko z Amigą.
"Stoisko". Wystarczą dwie ławki. Na jendej 2 joy'e na drugiej TV i Amiga. Na Ami oczywiście gry. Najlepiej 2 playerowe. Spy vs Spy, Lotus 3, MK2, SSF2T, Chaos Engine, Sensible Soccer etc... Myślę, że stoisko wywołałoby jakieś zainteresowanie oraz organizowanie turniejów nie byłoby niczym trudnym. Do tego demka, muzyczka może jakaś prezentacja.
W czym zatem trudność?
1) Legal. Niestety większość ciekawych produkcji jakie się pojawiły na Ami mam w wersji... innej. Potrzebowałbym Waszej pomocy, żeby np ktoś przesłał mi oryginały na potrzeby imprez (adf/dms?), żeby móc choć to zaaplikować pod WHDLoad. WB30 z A1200 mam.
2) Miejsce na PGA. Nie wiem jeszcze czy dostanę jakieś. Nie wiem też ile możne kosztować, nie wiem też czy jako non-profit będzie trzeba tak czy inaczej zapłacić tyle co reszta. Istnieje też możliwość, żeby podpiąć się pod inne stoiska. Np pod zaprzyjaźnioną redakcję
Headshot Radio. No to jest jeszcze do wybadania.
3) W sumie A1200 i TV wystarczyłyby. Ale jeśli uda się coś wykombinować to bardzo chętnie zobaczyłbym dookoła jakąś u/AmigaONE bądz Pega1/2. Do tego zwykły PC z WinUAE, aby pokazać ludkom, że na własnym grzybie też mogą odpalić giery oraz WB i jaki cuda wyczyniać. ;)
Oczywiście nie można zapominać o tematyce targów. No cóż. Napaliłem się i mam nadzieje, że nie minie mi z dnia na dzień. ;)
Jeśli widzicie inne możliwości lub rozwiązania "problemów" lub jakiekolwiek opinie to pisać pisać pisać. Dziękuja!