[#1] WHDLoad, 040 i NoCache
Wlasciwie to nie mam problemu, ale ciekawi mnie pewna sprawa. Czesto pogrywam sobie na drugiej Ami z Apollo 040 w starsze gierki, w Palu (to jest klimat). Jak wiadomo na 040 nie pojdzie wiele gier odpalonych z Cache, wiec nie pozostaje nic innego jak do wielu gier dorobic sobie jakis skrypt lub przed odpaleniem wylaczyc Cache za pomoca "cpu nocache". Ogolnie problemu nie ma, ale czlowiek lubi zapominac o wylaczaniu, nie mowiac juz o zapominaniu i zalaczeniu tego przed odpaleniem czegos bardziej procesorozernego. Jedna z takich gier wymagajacych wylaczenia Cache jest np. Trapped - tutaj problemu nie ma, poniewaz po wylaczeniu tego, zostaje jeszcze pelne 13 MIPS i gra smiga, a calosc zalatwia taka linijka w ikonie startowej:

cpu nocache
przypisania [blablabla]
trapped.exe
cpu cache

dzieki czemu po wyjsciu z gry, ponownie zostaje zalaczony Cache.

A jak to jest z grami WHDLoad? Ja w ikonie startowej, w tooltypach dopisuje cos podobnego jak powyzej: czyli na poczatku nocache i na koncu cache. Czy to dziala w podobny sposob? Bo tak czy inaczej dzieki temu odpalilem wiele gier i po wyjsciu zawsze mam zalaczony Cache.

Ostatnia modyfikacja: 30.08.06 01:35
[#2] Re: WHDLoad, 040 i NoCache

@Andrzej Drozd, post #1

Nie trzeba "mówić" WHDLoad żeby przywrócił cache.
[#3] Re: WHDLoad, 040 i NoCache

@Andrzej Drozd, post #1

Tooltypy dotyczą wyłącznie WHDLoad i jego pracy. Nie mają wpływu na resztę. Jeżeli przed uruchomieniem WHDLoad miałeś cache wyłączony, to po wyłączeniu WHDLoad (czy to z cache, czy bez) cache będzie wyłączony.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem