Wlasciwie to nie mam problemu, ale ciekawi mnie pewna sprawa. Czesto pogrywam sobie na drugiej Ami z Apollo 040 w starsze gierki, w Palu (to jest klimat). Jak wiadomo na 040 nie pojdzie wiele gier odpalonych z Cache, wiec nie pozostaje nic innego jak do wielu gier dorobic sobie jakis skrypt lub przed odpaleniem wylaczyc Cache za pomoca "cpu nocache". Ogolnie problemu nie ma, ale czlowiek lubi zapominac o wylaczaniu, nie mowiac juz o zapominaniu i zalaczeniu tego przed odpaleniem czegos bardziej procesorozernego. Jedna z takich gier wymagajacych wylaczenia Cache jest np. Trapped - tutaj problemu nie ma, poniewaz po wylaczeniu tego, zostaje jeszcze pelne 13 MIPS i gra smiga, a calosc zalatwia taka linijka w ikonie startowej:
cpu nocache
przypisania [blablabla]
trapped.exe
cpu cache
dzieki czemu po wyjsciu z gry, ponownie zostaje zalaczony Cache.
A jak to jest z grami WHDLoad? Ja w ikonie startowej, w tooltypach dopisuje cos podobnego jak powyzej: czyli na poczatku nocache i na koncu cache. Czy to dziala w podobny sposob? Bo tak czy inaczej dzieki temu odpalilem wiele gier i po wyjsciu zawsze mam zalaczony Cache.
Ostatnia modyfikacja: 30.08.06 01:35