[#1] Obecny skład byłej firmy Psygnosis...
Witam, czy ktos wie moze co sie dokladnie stało z firmą psygnosis?
Wiem jedno, ze weszła w skład Sony Playstation, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Czy ci programisci sie porozchodzili w róznych kierunkach czy wszyscy zostali wtrąceni do sony?

Ah, ze łzą w oku wspominam ich gry i profesjonalizm.....
Pozdrawiam

[#2] Re: Obecny skład byłej firmy Psygnosis...

@RipHead, post #1

Wchłonięta do Sony w 1993, a w 1999 zmieniono nazwę na inną. Polecam artykuł na wikipedii (ang.). Jak tam pisze, wielu programistów jescze się zachowało z lat 80-tych.
[#3] Re: Obecny skład byłej firmy Psygnosis...

@cholok, post #2

Armor Geddon 2 to było to :) I jeszcze wiele innych :)

[#4] Re: Obecny skład byłej firmy Psygnosis...

@aMifan, post #3

Ah stary, te gry miały wielką moc w sobie....
Psygnosis robił bardzo zaawansowane gry...
Ogólnie my ze znajomymi robimy retrospekcje i gramy w różne gry z amigi..., oczywiscie na sprzecie amigowym...
To jest pićkne, ze u mnie w srodowisku zachowali sie ludzie z sentymentem.... do zamierzchlych czasów.
Istotą tego związku były tez pierwsze narodziny komputerów w tamtych czasach, była to kwestia innego spojrzenia ...na świat wirtualny.
Bynajmniej mnie spowił ten magiczny urok, tego sić nie da opisać ale myślć, ze nie jestem jedyny który czuje w ten sam sposób tamte pićkne chwile.Ważne jest to, że sić podchodziło do tego z ogromnym pietyzmem, jak człowiek sić zatapiał w ekran to już mógł zapomnieć o rzeczywistości ( prawie jak widzenie Astralne po graniu na didgeridoo.... hahahhaha)
Dzisiejsza rzeczywistosc jest skomasowaną komercją i ilością sprzetu, ludziewspółczesni,dzieci juz nie czują tego ezoterycznego klimatu, bardzo płytko pojmują ( ale jak mozna w zasadzie na PC). Nie czuja poprostu tego bo jest zbyt duzo tego i nie przykladaja wartosci zadnych.
Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem