[#1] Uruchamianie Lotusa III
Gdy próbuję uruchomić Lotusa III "normalnie", tj. bez żadnych zmian ustawień (z dyskietki) nie uruchamia się. Dopiero gdy wyłączę cache w bootmenu startuje.

Czy spotkał się ktoś z was z takim zachowaniem i wie jak jemu zaradzić?

Mój config: A1200, Blizzard 040/40, 32 MB RAM, AGA

[#2] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #1

Jeśli masz legalną wersję LotusaIII, to nie powinno być problemów z zainstalowaniem jej przy pomocy WHDload :D. Stacji dyskietek nie posiadam, tak grałem tylko na A500 :D

[#3] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #1

Na konfigach innych niż goła A1200 to normalne i ja bym się na Twoim miejscu w ogóle cieszył, że nawet po wyłączeniu cache ta gra Ci działa. U mnie od wieków wymagany był instaler, bo z dyskietek się po prostu wieszało.
[#4] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #1

Zagrywałem się w to strasznie i jest to przez procesor, na gołej A1200 nie byłoby problemu !! I może tak być w kilku innych grach...

Ostatnia modyfikacja: 19.09.06 21:49
[#5] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #1

To zupełnie normalne. Zdziwiłbym się gdyby działało bez wyłaczenia 'kaszy'. Swoją drogą to 90% starszych gier które próbowałem uruchomić na mojej A1200 z Apollo40 zadowaloło się zaptaszkowaniem tej opcji w bootmenu (np. taki Monkey Island). Ale i tak zarejestrowałem WHDload :D (dzieki mailman OK )

[#6] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #1

Najlepiej załatwić sobie "Lotus Trilogy" z CD32, nie będzie problemów.

[#7] Re: Uruchamianie Lotusa III

@Pinto, post #6

To znowu ja :)

Mam już wersję WHDLoad Lotusa III, gra startuje, wszystko pięknie... do momentu wczytania trasy - gdy już mam zacząć się ścigać, wyskakuje error i gra się wyłącza...

Miał ktoś tak?

[#8] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #7

Jaki error?

[#9] Re: Uruchamianie Lotusa III

@mailman, post #8

Exception "Access Fault" ($7008 )
PC = $4100000
Instruction stream fault on $4100000

Ostatnia modyfikacja: 08.11.07 20:54
[#10] Re: Uruchamianie Lotusa III

@AceMan, post #9

Nie obsługiwana wersja.

[#11] Re: Uruchamianie Lotusa III

@mailman, post #10

Jeżeli to oryginał, to najlepiej napisać do autora instalera WHDLoad.

[#12] Re: Uruchamianie Lotusa III

@Solo Kazuki, post #11

Z Pavlem jestem w kontakcie. Nie ma czasu na update tego slave (chciałem, aby dodał zapisywanie rekordów). Zaoferował, że przekaże mi źródła i być może znajdę kogoś, kto się tym zajmie. Od tygodnia jednak nie odpisuje.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem