[#1] Pomocy w znalezieniu gry na amige
Witam Was wszystkich.
Poszukuje "starej" gry na Amige. Nie pamiętam tytułu ale troszke pamiętam fabułę tej gry.Gra jest z rodzaju turowych.
Akcja gry:
Wybiera sie oddział żołnierzy którzy poruszaja sie w jakiś korytażach jakiegoś "budynku" i muszą dotrzeć do końca tych korytaży aby otwożyć coś w rodzaju "drzwi", i potem muszą szybko uciekać. W korytażach oddział spotyka przeciwników (nie pamiętam jakich ale niektóre z nich są trudne do zabicia). Walka polega na tym że chyba żucało siecoś w rodzaju chyba dwóch kostek z oczkami od 1 do 6 i suma ich dawała moc strzału do przeciwnika, a przeciwnik komputerowy też określał siłę strzału za pomocą tych "kostek".Po otwarciu tych "drzwi" co turę znikają korytaże i pomieszczenia.
Tylko tyle pamiętam z tej gry a bardzo mi sie podobała no i chciałem odświerzyć ją i pograć ale nie pamiętam tytułu a szukanie w sieci jakiejś gry i nie znać tytułu to mija sie z celem a już przeszukałem kilkadziesiąt stron z grami do amigi i nic nie zwróciło mojej uwagi że to właśnie ta gra, na razie bez rezultatu. (((((
Mam ogromną prośbe do Was. Moze kojazycie o jakiej grze pisze i bardzo prosze o podanie jej tytułu.
Bardzo was prosze o pomoc w znalezieniu tytułu do tej gry a ja już sobie ją zassam z sieci.
Bardzo dziękuję za pomoc i jestem bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam i Diękuję.
[#2] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@pletwonurek, post #1

Bardzo was prosze o pomoc w znalezieniu tytułu do tej gry a ja już sobie ją zassam z sieci.

a zakd wiesz , że ta gra ma teraz status freware??? Dla mnie jest to conamniej dziwne. Nie wiesz jaki tytuł ma gra a wiesz jaki ma status.....

sprawdzales na Amiga HOL??

Benedykt

[#3] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@pletwonurek, post #1

HeroQuest - http://hol.abime.net/698, HeroQuest II: Legacy of Sorasil http://hol.abime.net/701

[#4] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@pletwonurek, post #1

O ile mnie pamiec nie myli, moze tu chodzic o StarCrusader, albo jakos tak podobnie. Na poczatku mozna bylo wybrac druzyne, byly czerwona, niebieska i jakas trzecia (nie pamietam jej koloru). Pozniej dawales chlopakom bron i ruszali do walki.

[#5] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@Darek S., post #4

Jeżeli już to Space Crusade. Star Crusader to był chyba symulator kosmiczny.
[#6] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@pletwonurek, post #1

Witam.
Dziekuje Wszystkim za pomoc.
To jest gra "Space Crusade".
Dziekuje jeszcze raz Wszystkim za podpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam :P :D
[#7] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@pletwonurek, post #6

Space Crusade to była jedna z moich ulubionych turówek na Amigę. Przeszedłem całą wszystkimi drużynami, nawet przeszedłem wszystkie dodatkowe misje (osobna dyskietka).

Pozdrawiam

Azzorek

[#8] Re: Pomocy w znalezieniu gry na amige

@pletwonurek, post #6

Chciałbym tylko dodać, że SC to komputerowa wersja planszówki ze stajni Games Workshop pod tym samym tytułem.

http://www.boardgamegeek.com/game/1568

For the Emperor!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem