[#1] Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"
Mam problem bo nie zapisuje mi stanu gry po przejsciu misji... w pliku roster.dat. Za kazdym razem jak przejde misje i wyjde z gry a pozniej odpalam na nowo to roster.dat jest nienaruszony.
HELP ME!!!!

[#2] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@RipHead, post #1

Najprawdopodobniej plik jest zabezpieczony przed zapisem. Usuń bit protekcji.
[#3] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@mailman, post #2

Niestety ale nie w tym tkwi problem bo to sprawdzalem, musi byc inna przyczyna.

[#4] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@RipHead, post #3

Może coś jest z plikiem? Powinien nazywać się rooster.dat. U Ciebie jest roster.dat. Literówka, czy przepisana nazwa?

Korzystasz z wersji WHDLoad?
[#5] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@mailman, post #4

tak korzystam z WHDLoad.. i powiem ci, ze wlasnie jest tam roster.dat w katalogu ...ja nic nie zmienialem...
Mówisz, ze powinno byc rooster.dat?

[#6] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@RipHead, post #5

Niestety nawet rename pliku roster.dat na rooster.dat nie pomoglo, bo pr zy zmianie nazwy i załadowaniu gry sie burka, ze nie ma takiego pliku...
sam juz nie wiem co jest grane.... roster.dat musi byc to jest własciwa nazwa. HELP !!! HELP!!!

[#7] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@RipHead, post #6

1. Jakich tooltypów używasz podczas uruchamiania gry?
2. Której wersji slave używasz i czy na pewno najnowszej (zapisywanie pojawiło się dopiero w 2.0, a najnowsza to 3.1)
[#8] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@RipHead, post #1

Prubowałeś Gunship ECS???

Możliwe ,że masz "zmaszczoną" wersje gry.

Benedykt

[#9] Re: Gunship 2000 AGA "problem z zapisem stanu gry"

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

No używam tooltypes

slave:gunship2000.slave
preload

A co do wersji to sprawdzalem z 2.1 i 3.1 i to samo sie dzieje...

[#10] Re: Gunship 2000 AGA

@RipHead, post #9

Czy WHDLoad masz zarejestrowane? Nie pamiętam czy to ma znaczenie, ale kto wie. Poza tym nie polecam grać w wersję AGA bo ma ona błąd (jest to błąd gry) polegający na tym, że kiedy już przejdziesz do misji, w których będziesz dowodził swoim oddziałem (a nie samotnych misji) to nie trafisz w cel żadną samonaprowadzająca rakietą.

[#11] Re: Gunship 2000 AGA

@grxmrx, post #10

Tnz mam zarejestrowana wersjć na siebie.
Oczywiscie tez najnowsza wersje whdload zainstalowalem
ale nierozumiem tu czegos, przeciez zaimplementowali kwestie nagrywania stanu gry wiec nie wiem czemu to nie dziala.

[#12] Re: Gunship 2000 AGA

@grxmrx, post #10

To już jest podobno poprawione.
[#13] Re: Gunship 2000 AGA

@RipHead, post #11

Benedykt pytał o wersję gry. Masz oryginał?
[#14] Re: Gunship 2000 AGA

@mailman, post #13

No własnie nie jest to oryginal, sciagnalem sobie jakis czas temu z emula wersje dzialajacoa z WHDLOAD z tego miesiaca ostatniego.

[#15] Re: Gunship 2000 AGA

@RipHead, post #14

niebęde Ci proponował ściągania innej wersji z sieci bo nie wypada ale kumpel jakiś czas temu kupił sobie ghunship a2k orginał na allegro za 5 zloty.... może więc warto sie rozjerzeć i mieć swięty spokuj.

Benedyk

[#16] Re: Gunship 2000 AGA

@Benedykt Dziubałtowski, post #15

no masz racje...
jednak oryginal to oryginal

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem