@Dawi,
post #1
Udało mi się rozwiązać problem z instalacją tej gry, niestety pojawił się kolejny kłopot. Tym razem jest on związany z zabezpieczeniami gry. Podczas rozgrywki komputer prosi mnie o podanie konkretnej litery z instrukcji. Oczywiście spełniam jego prośbę, korzystając z instrukcji do zabezpieczeń zamieszczonej na PPA w dziale "Rodzynki". Po podaniu pierwszej litery, komputer prosi mnie o następną. Również ją podaję... i w tym momencie gra sama wychodzi. Za pierwszym razem pomyślałem, że źle podałem literę. Uruchamiam grę ponownie, pierwszą literę podaję po raz drugi poprawnie, a druga litera... powoduje wyjście z gry. Myślę sobie: może zbieg okoliczności. Po raz trzeci włączam program, podaję pierwszą literę bezbłędnie, natomiast druga powoduje wyjście z gry. W tym momencie doszedłem do następującego wnisku: albo to straszny zbieg okoliczności, albo nie potrafię wprowadzić odpowiednio litery, albo gra jest zepsuta i sama wychodzi przy podaniu drugiej litery, mimo, że obydwie litery podałem właściwie (skoro trzykrotnie pierwszą program łyknął, a w drugiej kierowałem się tą samą metodą, to wszystko powinno być dobrze), a sam program jest oryginalny (instrukcja do zabezpieczeń również). Odrzuciłem możliwość zbiegu okoliczności, ponieważ wydarzyło się to trzykrotnie podczas wpisywania drugiej litery. Odrzuciłem możliwość nie umiejętności wprowadzenia liter, ponieważ za pierwszym razem wszystko jest w porządku, jedynie za drugim pojawia się kłopot. Jednak tu nasuwa mi się pytanie: w dziale "Rodzynki" opiane jest, że muszę wprowadzić pierwszą literę z np. ósmego wyrazu, czwartego wiersza i strony piątej. Stwarza mi problem termin "wyraz". Nie wiem, czy mam odliczyć wyraz, czy literę. Żeby było ciekawiej, odliczałem litere, a nie wyraz i pierwsza litera, o którą pytał mnie komputer była podana prawidłowo, natomiast druga (nie wiem, czy to z mojej winy) nie. Mimo to, pozostała mi tylko możliwość "zepsuta gra", ale nie jestem pewny, czy to właśnie to stanowi problem. Dlatego zwróciłem się o pomoc do Was. Czy ktoś instalowałe grę z PPA bądź czy posiada wersję z jakiegoś sklepu? Czy borykał się z takimi samymi problemami jak ja? Jeżeli tak, to jak go rozwiązał? Po raz kolejny proszę o pomoc. Może pp prostu nie potrafię zrozumieć instrukcji do zabezpieczeń i ktoś mi to chętnie wytłumaczy... :)