[#1] T-zerO nie widać statku pod winuae
Witam, niedawno postanowiłem zainstalować winuae, ściągnełem najnowszą wersję i chciałem odpalić T-zerO, ale po intrze i menu kiedy gra się uruchomi nie widać mojego statku ani jego pocisków. Uae ustawiłem na Procesor od 1200 + zegar, 8mb chip, 8 z3fast, katalog z grą umieściłem jako "cd0" o etykiecie "T-zero", chipset oczywiście Aga. Może trzeba coś przestawić w emulacji procesora albo kolizjach spritów? Podobny problem mam z nowym EayOfBeholder2 pod AGA, gra zacina się na pierwszym rysunku ulicy o zmroku i nic się niedzieje.

[#2] Re: T-zerO nie widać statku pod winuae

@ZigZag85, post #1

pelna wersja gry wymaga procesora 68030, ale to moze z innego powodu.

[#3] Re: T-zerO nie widać statku pod winuae

@ZigZag85, post #1

ja bym stawiał na jakieś ustawienia grafiki w emulowanej amidze... pewnie statek w T-Zero był wyświetlany za pomocą sprite
poeksperymentuj z ustawieniami sprite
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem