Wątek zamknięty
[#1] RE "W potrzasku" do Mailmana

Ehh widze jednak, ze lubujesz cenzure do granic absurdu.

Po pierwsze podales mi jakas idiotyczna strone.
http://animart.webpark.pl/asft.htm#

Co to w ogole jest to "AnimArt" ????

Jakas idiotyczna strona z nazwami gier itp i samymi dupnymi banerami ...
Na dodatek ceny jak na "batorym" jak mawial moj znajomy ...
O CO "W NIEJ CHODZI" ???
Ha Ha ha ... to mial byc jakis Joke ?
A moze tam jest jakis ukryty przycisk, ktory pozwala na zapoznanie sie z jakimkolwiek tekstem odnosnie obslugi tej strony ?
Nadal nie wiem o co chodzi na tej stronie... bo mi to wyglada na totalny badziew.
Na owym "AnimArcie" widnieje oferta plyt 'Aminetu'.
Skad mam wiedziec czy koles ich nie nagrywa ?
Ma na to pozwolenie ?
Sprzedaje "wlasnosc publiczna" Aminetu ?!
Przeciez to nielegalne !!

"albo najlepiej niech ktos mi wysle dyskietke z nia.
Obiecuje, ze nie bede jej kopiowal tylko wlacze przestestuje i odesle dyskietke spowrotem"

Oczywiscie z ta dyskietka to byl taki niewinny zart ale jak widac strasznie cie to ubodlo...

"Zamykam wątek i nie będę wyjaśniał powodów. Odpowiedź znasz, bo sam ją napisałeś kilkanaście dni temu"

No sorry ale to juz jest przegiecie... ja nie notuje wszystkiego w kajeciku tak jak ty to robisz i nie pamietam co napisalem 3 dni temu a co dopiero parenascie.

---
przez to twoje zamykanie watkow robi sie strasznie nudno...
nastepnym razem proponuje jednak wyedytowac post zamiast zamykac caly watek (np z "gdzie znajde" na "gdzie otrzymam" ..
no chyba wtedy nikt sie nie przyczepi o jakakolwiek probe czegokolwiek...
[#2] Re: RE "W potrzasku" do Mailmana

@selur, post #1

> Po pierwsze podales mi jakas idiotyczna strone.
> http://animart.webpark.pl/asft.htm#

Jest to strona, na której jest oferta, gry i programy które można kupić.

> Co to w ogole jest to "AnimArt" ????

Jakaś firma, która sprzedaje amigowe graty, lub sprzedawała, nie wiem czy istnieje czy nie (ale sądząc po dacie aktualizacji i tym, że strona nie znika oznacza, że istnieje), w każdym razie strona istnieje, można się zapytać czy można kupić to co mają w ofercie.

> Jakas idiotyczna strona z nazwami gier itp i samymi dupnymi
> banerami ...

Strona jak strona, tak ją ktoś wykonał, w każdym razie można doczytać co tam jest.

> Na owym "AnimArcie" widnieje oferta plyt 'Aminetu'.
> Skad mam wiedziec czy koles ich nie nagrywa ?
> Ma na to pozwolenie ?
> Sprzedaje "wlasnosc publiczna" Aminetu ?!
> Przeciez to nielegalne !!

Tutaj wychodzi twoja niewiedza w temacie. Przez wiele, wiele lat były przygotywywane i sprzedawane płyty Aminet CD oraz serie Aminet CD (jako paczki kilku płyt). Wydawcą płyt była firma Stefan Ossowski's Schatztruhe. Płyty nadal można kupić, np. również w sklepie Vesalia- http://www.vesalia.de/ (proszę w wyszukiwarce wpisać Aminet)
Płyty były recenzjonowane w Magazynie Amiga i innych czasopismach amigowych.
Mogę wybaczyć Ci tę niewiedzę bo może nie znasz historii Amigi, etc.
W każdym razie w historii PPA zamieściliśmy newsy o trzech ostatnich płytach Aminet CD, link do newsów:
http://www.ppa.pl/newsy/szukaj.php?szukaj=%22Aminet+CD%22&news=1

Druga sprawa to kwestia legalności - płyty są i były zawsze legalne, autor umieszczając archiwum ze swoim dziełem na Aminecie mógł (gdy wychodziły płyty Aminet CD) zaznaczyć czy nie chce by jego archiwum było zamieszczane na tych płytach.

[#3] Re: RE "W potrzasku" do Mailmana

@selur, post #1

Co to w ogole jest to "AnimArt" ????

to taka firma handlująca oprogramowaniem i sprzętem do Amigi

Jakas idiotyczna strona z nazwami gier itp i samymi dupnymi banerami ...
Na dodatek ceny jak na "batorym" jak mawial moj znajomy ...

Banery wcale nie są takie dupne. Jeśli ceny Ci nie pasują to:

a)pisze wyraźnie zaproponuj swoje
b)poszukaj gdzie indziej

A moze tam jest jakis ukryty przycisk, ktory pozwala na zapoznanie sie z jakimkolwiek tekstem odnosnie obslugi tej strony?

Nie ma . Strona jest całkiem prosta w obsłudze (oczywiście dla istot rozumnych)

Oczywiscie z ta dyskietka to byl taki niewinny zart ale jak widac strasznie cie to ubodlo...

z pewnych tematów się nie żartuje . Ty nie lubisz dowcipów o swojej mamie a my o piraceniu gier .

No sorry ale to juz jest przegiecie... ja nie notuje wszystkiego w kajeciku tak jak ty to robisz i nie pamietam co napisalem 3 dni temu a co dopiero parenascie.

Może kup sobie notesik skoro nie pamiętasz słów wypowiedzianych/napisanych 3 dni temu i od razu zainwestuj w słownik ort.

nastepnym razem proponuje jednak wyedytowac post zamiast zamykac caly watek (np z "gdzie znajde" na "gdzie otrzymam" ..

Wolna wola nikt Cię na tym forum nie trzyma. Chcesz ściągać pirackie kopie gier z internetu to zmień forum.

Ciesz się ,że nie dostałeś bana nasz moderator jest bardzo wyrozumiały :)

Benedykt

[#4] Re: RE "W potrzasku" do Mailmana

@selur, post #1

Ehh widze jednak, ze lubujesz cenzure do granic absurdu.

Cenzurę zastosuję następnym razem, jeżeli rozpoczniesz zamknięty wątek. Złamałeś regulamin już dwukrotnie.

Po pierwsze podales mi jakas idiotyczna strone.
http://animart.webpark.pl/asft.htm

AnimArt to sklep. Odnośnik znajduje się także w Teleporcie, lecz z racji, że nie chciało Ci się szukać podałem Ci adres. Mają w ofercie tytuł, którego szukasz.

Na owym "AnimArcie" widnieje oferta plyt 'Aminetu'.

Brak umiejętności szukania już udowodniłeś. Nie udowadniaj, że nie potrafisz też czytać.

Sprzedaje "wlasnosc publiczna" Aminetu ?!

Widzę, że gdy kiedyś twierdziłem, że jesteś totalnym żółtodziobem nie pomyliłem się, choć tak bardzo się przed tym broniłeś. Firma Schatzruhe od dawna przygotowywała kompilacje z oprogramowaniem z Aminetu. Wyszło tego ponad 50 części + 4 megakompilacje. Skąd jednak możesz o tym wiedzieć, skoro jesteś żółtodziobem? I tak, mieli na to zgodę (mieli, bo zaprzestali już produkcji). Podobne płyty znajdziesz w ofercie innych sklepów internetowych, które sprzedają amigowe oprogramowanie (Vesalia, eFunzine). Te nazwy zapewne też Ci nic nie mówią, bo niby i skąd.

"albo najlepiej niech ktos mi wysle dyskietke z nia.
Obiecuje, ze nie bede jej kopiowal tylko wlacze przestestuje i odesle dyskietke spowrotem"

Złamałeś regulamin prosząc o oprogramowanie, które do momentu napisania tamtego posta nie było ogólnodostępne (i na tę chwilę nadal nie jest). Zrobiłeś to z perfidną premedytacją, gdyż doskonale wiesz na jaki temat ostatnio była dyskusja.

"Zamykam wątek i nie będę wyjaśniał powodów. Odpowiedź znasz, bo sam ją napisałeś kilkanaście dni temu"

Na szczęście archiwum forum zapamiętuje. A tam napisałeś co następuje:

No i dobrze... tyle, ze zamiast odrazu karcic goscia mozna bylo by mu napisac:

" Tutaj ich nie znajdziesz.
Popytaj wsrod innych na wlasna odpowiedzialnosc."

Napisałem tak Tobie zgodnie z Twoją wolą. Ale jak widzę, też Ci się nie podoba, bo Ty z zasady jesteś przeciwnikiem prawie wszystkiego (czemu dowód także dałeś w tamtym wątku).

Pozwolisz, że jako moderatorzy, w imieniu redakcji PPA, będziemy decydować co będzie kasowane, co zamykane, a co zmieniane.

Dostałeś dwukrotne upomnienie za naruszenie regulaminu forum. Jeżeli nie będziesz dalej go przestrzegał, a w przypadku jego naruszenia nie będziesz zgadzał się z decyzją moderatorów, możesz zawsze stąd odejść. Przypomnę tylko, że stając się uczestnikiem forum PPA zgodziłeś się przestrzegać regulamin (i nie jest istotne czy Ci się on podoba, czy nie).

Zamykam wątek po raz ostatni. Każde kolejne otwarcie nowego wątku, który będzie wywlekał tę sprawę będzie skutkować jego usunięciem. Z ewentualną dalszą korespondencją zapraszam na prywatny adres.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem