[#17]
Re: LAMBDA - ciag dalszy nastapi?
@Andrzej Drozd,
post #16
Andrzej Drozd napisał(a):
> Jak sie okazalo, jakosc gry i zalew kolorowych
> cukierow przesadzil o grze - nie miala zadnych szans.
No to jak już sobie gdybamy... Gierka miałaby spore szanse, tyle że "nieco" wcześniej... Ciężko jest oceniać na podstawie dema samego silnika, ale myśle że spokojnie mogłaby się uplasować w górnych stanach średnich, w drugiej połowie lat 90... Nie ma tu dużo więcej(chodzi mi o silnik), niż w wydanym wcześniej TIE Fighter, także gdyby misje były dobre, to spokojnie można by to w 96-98 opylić. Może nawet jako "full-price"...
> Ale gdyby
> teraz (no, za rok lub dwa) ktos to puscil jako shareware i
> jeszcze skompilowacl pod ppc, to moznaby popykac sobie :)
Tak jak jest(bez 3D, 68k itd. itp.)? Raczej jako donationware - nie można zapominać, że na "nowych Amigach" jest freespace, a to zmienia trochę optykę...
Gdyby natomiast nad tym popracować(dodać 3D, skompilować pod PPC, rosszeżyć obiekty w grze itd. itp.), to jako shareware mogłoby być. Heh, pewnie nawet bym to zarejestrował, jako że akurat lubie wszelakiej maści "kosmiczne symulatory".
> DODANE: przy wylaczeniu wszystkich opcji w setup i graniu na
> klawiaturze, ilosc klatek miejscami dochodzi do 39, no ale gdy
> postrzelam jak "szalony" do widocznych tam dwoch statkow, to
> ponownie spada do kolo 12 klatek.
Hehe, u mnie są 3 statki, jeden osobno i para. A co do wymagań, no to niestety, ale klasyk może tu być lekko za słaby... IIRC, nawet X-Wing na macu wymagał 040 i 16MB ramu, żeby chodzić jako tako, a to był dużo starszy silnik... No ale na 060 wspieranym VooDoo powinno spokojnie się kręcić, a tak swoją drogą(skoro już sobie gdybiemy ;) ), to bardzo dobrym pomysłem, byłoby skompilowanie Lambdy na CF. Myślę, że Dragon spokojnie by pociągnął(natywnie) grę na bazie tego silnika i pewnie by mu jeszcze został zapas(w szczególności, gdyby odciążyć procek używając kart 3D)...