[#1] Microcosm
Witam!
Mam pytanie: Czy na płycie gry MICROCOSM znajduje się ścieżka dźwiękowa, którą można było odtworzyć w zwykłym CD?
Amigi nie mam ładnych parę lat, ale jakoś sentyment pozostał.
Grałem kiedyś w jakąś grę (chyba to był MICORCOSM), a na płycie kilka utworów instumentalnych, jakoś spodobały mi się no i chciałbym je częściej słuchać.

Jeżeli chodzi o grę, to akcja toczyła się w kosmosie, na jakieś planety latało się, coś można było kupić, gdzie indzie sprzedać, chyba coś można była na planetach robić. Dokładnie nie pamiętam, ale jakby ktoś z was coś sobie przypominał, to poproszę o info na maila: pawel-k1976@tlen.pl
[#2] Re: Microcosm

@pawel-k, post #1

Włóż płytę do napędu i sprawdź. Ile z tym roboty.
[#3] Re: Microcosm

@pawel-k, post #1

Na pewno nie bylo to Microcosm.

[#4] Re: Microcosm

@reactor, post #3

Raczej jakiś Frontier lub Whale's Voyage.
[#5] Re: Microcosm

@pawel-k, post #1

tak na plycie z gra Microcosm jest nawet super kawalek w audio, ale gra troche nie pasuje do twojego opisu. kawalek zgrywalem juz komus do mp3 i mam gdzies na dysku moge poszukac jak chcesz to nawet gdzies zaladuje i zapodam linka?

Ostatnia modyfikacja: 02.01.07 22:06
[#6] Re: Microcosm

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Nie musisz. Exotica rulez!
[#7] Re: Microcosm

@mailman, post #6

fajnie OK

[#8] Re: Microcosm

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Mogę się mylić, co do gry, jej opisu.Nie było to rok temu,a co najmniej 10-12 lat temu.Natomiast pamiętam, że na płycie była ścieżka dźwiękowa, sam się dziwiłem, że Amiga tak fajnie może grać.Były to "normalne" utwory, które można było odtworzyć w zwykłym CD.Muzyka była instrumentalna, elektroniczna, coś w tym rodzaju,było chyba z 10 kawałków.

Te pliki z rozszerzeniem mod, to nie te.
Odsłuchać nie mogę, bo nie mam płyty z tą grą, także dla mnie temat jest aktualny dalej, jeżeli macie chęci i czas, to poproszę coś na maila, może na coś się trafi.
[#9] Re: Microcosm

@pawel-k, post #8

http://se.exotica.org.uk/tunes/unexotica/games/Microcosm.html (Microcosm_CDDA/02_unused.ogg)

Tam właśnie jest ten utwór, szkoda że tylko jeden :(
Może ma ktoś z was więcej?
[#10] Re: Microcosm

@pawel-k, post #8

to moze gra Super Stardust, a jak nie to Disposable Hero, w ostatecznosci Wndetta 2175.

[#11] Re: Microcosm

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

To będzie Microcosm
[#12] Re: Microcosm

@pawel-k, post #11

Microcosm nie ma wiecej kawalkow w audio, bo mialem dwie wersje tej gry, druga wersja rozni sie tylko napisem na obrazku z plyta i dziala chyba tez bez problemu w ntsc.

[#13] Re: Microcosm

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

Gdzieś czytałem,że soundtrack na Microcosm, to jest niby jeden utwór trwający ze 20 minut, może to i tak było,coś kojarzę, że był to jeden utwór, ale jakby z kilku złożony, mniej więcej jak enigma
[#14] Re: Microcosm

@pawel-k, post #13

masz farta bo jest akurat na allegro za smieszna cene:

http://www.allegro.pl/item152114545_microcosm_cd_32.html

[#15] Re: Microcosm

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

To jak ja szukałem, że nie mogłem znaleźć. No i gość jest z Gorzowa.
Tu jest muza (fragmenty), o którą mi chodziło:
http://www.rockserwis.net/ProductPresentationForm.php?ProductID=41532&lang=1 (The Microcosm Suite)

A w międzyczasie znalazłem stronę z tymi utworami, które chciałem w pełnej wersji.Jakby ktoś chciał też sobie ściągnąć, to utwory te znajdują się tutaj:
http://www.gaming-gen.com/Downloads/MicrocosmCD

A poza tym dziękuję za pomoc

Ostatnia modyfikacja: 03.01.07 21:45
[#16] Re: Microcosm

@pawel-k, post #15

AFAIR do niektorych wersji Microcosm byla dokladana dodatkowa plyta audio. Nazywalo sie toto Psygnotic Soundtrack Vol. 1 i zawieralo takie utwory:

1. Intro to Shadow of the Beast 2,
2. Main theme from Shadow of the Beast 2,
3. Lemmings2: Beastly Shadows,
4. Lemmings2: Inner Sapced Out,
5. Pugsy: Pyramids,
6. Pugsy: Galleons,
7. Carefull with that fax,
8. Steel Splinters,
9. Scavenger 4: Callhinor,
10. Dracula title theme,

To jest normalna plyta audio do sluchania w tradycyjnych odtwarzaczach CD. Gdzie (i czy) mozna to gdzies znalezc (poza moja polka z plytami oczywiscie) jest mi niewiadomym.

Ostatnia modyfikacja: 02.02.07 14:09
[#17] Re: Microcosm

@Corwin, post #16

ja dostalem koszulke Microcosm CD32 pierwsza limitowana edycja z Almathery

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem