[#1] YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)
Kiedyś swego czasu w którymś z numerów ACS i MA pamiętam zapowiedź gry 3d na ami - napier****ki 3d - w tym czasie królowały bodajże takie gry na automatach pecetach i konsolach jak TEKKEN, VIRTUA FIGHTER, SOUL EDGE, później MK4 - w każdym razie pamiętam iż gra ta miała pokazać że amiszka też potrafi pociągnąć nawalanki trójwymniarowe - gra chyba nie wyszła - chociaż nie wiem - pamięta ktoś może tę grę ? miała ona tytuł chyba YOKUZA(?)...
[#2] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@zangief, post #1

Też mnie ciekawi co się z tą grą stało. Na pewno nie została wydana ale ciekawy jestem czy istniała jakakolwiek działająca wersja czy tylko zamierzenia i screenshoty. :)

Tak prawdę mówiąc to wiele razy się zastanawiałem nad czymś takim dla Amigi/Pegasosa. Jednak jest pewna sprawa nie do przeskoczenia. Nie ma nikogo chętnego kto potrafiłby wymodelować i co najgorsze zaanimować postacie. To jest niemal nie do przeskoczenia dla amigowej społeczności. O ile programistów jeszcze mamy całkiem sporo to grafików (zwłaszcza 3D) zupełnie wymiotło. :(
[#3] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@MDW, post #2

Na poczatek mozna zrobic demo walk "szczescianow", wiesz, takich kubistycznych postaci. Jak ktos zobaczy fajny engine, to i graficy sie znajada :)
[#4] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@Andrzej Drozd, post #3

Ja mógłbym się muzyką zająć :)

[#5] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@Andrzej Drozd, post #3

Nie znajdą się. :( Nie do animacji postaci. Już to przerabiałem. Do innych obiektów 3D tak ale nie do postaci. Oczywiście mam na myśli postacie na profesjonalnym poziomie, a nie jakieś krzywe pokraki ruszające się jak postacie w "Kajko i Kokosz".
[#6] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@MDW, post #5

Czy to nie była przypadkiem gra "Bejaz!" (zamiast a jest symbol anarchii) grupy The Next generation, twórców pamiętnego "Zdrajcy"?

[#7] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@OSH, post #6

tez to pamietam ze skrinszotow w jakims MA. Ladnie to wygladalo.
[#8] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@quaint, post #7

A może "Zdzisław, bohater galaktyki" ?

[#9] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@aMifan, post #8

Pamiętam też strzelankę 3d w stylu Virtua Cop, było dużo screenów, Vulcan miał to wydać, zanim zmienił zdanie na temat Amigi.

Ciekawe co się z gra stało ? Z newsów można było wnioskować że jest na ukończeniu .

[#10] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@OSH, post #6

Czy to nie była przypadkiem gra "Bejaz!" (zamiast a jest symbol anarchii) grupy The Next generation, twórców pamiętnego "Zdrajcy"?

Ja miałem na myśli komercyjny projekt, który nie był (i nie jest, bo ciągle jest w trakcie tworzenia) związany z Amigą.
[#11] Re: YOKUZA (czy jakoś tak? - amigowy TEKKEN)

@MDW, post #2

Tak prawdę mówiąc to wiele razy się zastanawiałem nad czymś takim dla Amigi/Pegasosa. Jednak jest pewna sprawa nie do przeskoczenia. Nie ma nikogo chętnego kto potrafiłby wymodelować i co najgorsze zaanimować postacie. To jest niemal nie do przeskoczenia dla amigowej społeczności. O ile programistów jeszcze mamy całkiem sporo to grafików (zwłaszcza 3D) zupełnie wymiotło.

Tak jakby ci graficy musieli być amigowcami... Chodzi raczej o to, że pracowaliby za darmo. Gdyby projekt był multiplatformowy, można by tym zainteresować ludzi chcących startować do gamedevu. Na inne platformy komputerowe takich gier też brakuje.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem