[#1] Strategia na Amige - zna ktoś ?
Chodziłem po przeróżnych, pytałem rozmaitych ludzi, ale wszystko na nic

Poszukuje nazwy pewnej strategi, oto krótki opis (z tego co pamiętam):
- świat fantasy - a raczej kilka światów, można było wybrać wyspę(czyli planszę), na której chciało się grać,
- 2 frakcje - dobro i zło; po stronie dobrych były elfy, cyklopy, hydry, anioły, a po stornie zła: gobliny, orki, demony, trole, smoki,
- mapa była złożona z hexów, po napotkaniu się wrogich armi (można ich było mieć kilka) dochodziło do starcia i przenosiło nas na pole bitwy (również złożone z hexów),
- na głównej mapie pamiętam, że był zamki oraz tzn. kręgi (6 kamieni ustawionych w wierzchołkach 6-kąta foremnego),
- celem gry, było wyeliminowanie głównego wodza przeciwnika,

Pamiętam też, że podczas walki w górach (tak mi się zdaje), była szansa, że uderzy piorun i zabija jednostkę jednej ze stron : P
Proszę drogich forumowiczy o pomoc !
[#2] Re: Strategia na Amige - zna ktoś ?

@Bobol, post #1

[#3] Re: Strategia na Amige - zna ktoś ?

@Bobol, post #1

Na pewno to Celtic Legends! Grałem ostatnio na mojej Ami!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem