[#1] Amigowe WCG
Witam!

Co Wy na to by zorganizować mini turniej gier amigowych dla kilku graczy.
Konkurencje odbywałyby się w grach takich jak:

Gry wielo-osobowe:
- Worms DC
- Gloom Deluxe
- Alien Breed 3D II
- Napalm
- SWOS

Gry jedno-osobowe:
- Benefactor (kto więcej punktów w trybie HARD :D)
- Lemmings (kto dojdzie dalej w określonym czasie tryb TAXING/MAYHEM :D)
- Dune 2 (kto dojdzie dalej w określonym czasie)
itp.

Czekam na osoby zainteresowane takim turniejem.
Pozdrawiam serdecznie

Robert Szacki

[#2] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #1

Pomysł dobry tylko że taki turniej ma chyba szansę powodzenia wyłącznie gdy ludzie się gdzieś spotkają. W innym razie nie wyobrażam sobie udowodnienia wyników.
[#3] Re: Amigowe WCG

@mailman, post #2

Witam!

Oczywiście, że chodzi mi o zlot. Jakaś grupa osób zorganizuje komputery i uruchomi swoistą kawiarenkę Amigową Potrzeba przy najmniej dwa komputery (A1200T) i mnóstwo zapału!
Marzą mi się konkursy 1v1 w Napalm, Alien Breed 3D II, Gloom itp, jak również na punkty.

P.S. Hej mailman! Czy udało Ci się skonstruować mapę do Benefactora, czy program jest bardzo trudny w obsłudze?

Pozdrawiam!
Robert Szacki

[#4] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #3

Oczywiście aby działać zgodnie z prawem trzeba byłoby też posiadać oryginały używanych gier - trzeba by przeczytać ELUA tych gier czy wystarczy jedna kopia czy trzeba mieć tyle oryginałów ile komputerów będzie brało udział w tej zabawie.

[#5] Re: Amigowe WCG

@amigafan, post #4

AFAIK WormsDC jest dostępne za free ze strony Team17.

http://www.dream17.co.uk/softography.php :)

Ostatnia modyfikacja: 03.02.07 19:02
[#6] Re: Amigowe WCG

@amigafan, post #4

na posiadanie części z tych gier jest abolicja, większość jest dostępna za darmo ze stron mających pozwolenie na rozpowszechnianie (nie mówie tu o pla***emu :) )

[#7] Re: Amigowe WCG

@Korni, post #5

Ale taki napalm czy Earth2140 niestety nie - a fajnie byłoby zagrać w to sieciowo czy przez serial między Amigami.

[#8] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #1

Dołożyłbym jeszcze LotusaII :)

[#9] Re: Amigowe WCG

@Korni, post #8

Może być jeszcze high octane.. albo f-15 na punkty

Edit: Turniej mortal kombat... mógłby fajnie wyjść :] a jakby pomysłów było mało to jeszcze freeciva mozna zagrać :]

Ostatnia modyfikacja: 03.02.07 21:03
[#10] Re: Amigowe WCG

@Mir3k, post #9

Bijatyki na Ami zatrzymały się na dość niskim poziomie, lepiej Body Blows, Street Figher, albo Capital Punishment jak się ma pady :).

P.S: Dobrze, że jest MAME, Samurai Showdown rządzi :D

[#11] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #1

bardzo dobry pomysl , chociaz gralem w kazda wymieniona gre , dzisiaj pewnie bym w nich pokazal bardzo mierny poziom , moze na AmiMajowce by sie udalo ;) moze Elbox jakies nagrody by ufundował :) nie mosza byc super hyper tak poprosu dla zabawy :) reszta
zalezy od organizatorow Ami Majowki :)

[#12] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #3

P.S. Hej mailman! Czy udało Ci się skonstruować mapę do Benefactora, czy program jest bardzo trudny w obsłudze?

Nowej wersji jeszcze nie sprawdzałem. Brak czasu. Na starej kiedyś zrobiłem mapę, lecz nie mogę jej znaleźć :( Jeszcze będę szukał.
[#13] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #1

Do listy życzeń dorzuciłbym w trybie kilkuosobowym także ATR (All Terrain Racing) a w bijatykach nie można zapomnieć o Shadow Fighter!

Ostatnia modyfikacja: 04.02.07 10:57
[#14] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #1

Zrobiłeś koncert życzeń

Gdzie ja miałbym niby jechać aby zagrać w Lotusa czy w innego DynaBlastera? Bo jak mam jechać kilkaset km to wątpię aby komukolwiek się specjalnie chciało jechać. Uważam że najbliższa prawdy jest Hellena. Jakieś zawody przy okazji innego amispędu są chyba najbardziej prawdopodobne.

[#15] Re: Amigowe WCG

@Minniat, post #3

Minniat napisał(a):

> Oczywiście, że chodzi mi o zlot. Jakaś grupa osób zorganizuje
> komputery i uruchomi swoistą kawiarenkę Amigową
> Potrzeba przy najmniej dwa komputery (A1200T) i mnóstwo zapału!

Rozumiem, że zajmiesz się tym? :>

Nieee?? Ojej.. :(

;)

[#16] Re: Amigowe WCG

@Kokos, post #15

Z bijatyk ja bym wolał Fight'n'Spirit albo elfmanie, z stategi zawsze można dać "pólnoc kontra południe", wyścigi: Xtracing, wipeout albo lotus3.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem