[#1] Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...
Tyle sie ostatnio widzi odswiezonych gierek-klasykow do ktorych niewatpliwie nalezy Another World. Za tropem tej gry wpadlem ostatnio na ciekawe informacje dotyczace gier Heart Of The Alien ( http://hota.sourceforge.net/ ), Flashback (chodzi o duze zroznicowanie tej gry co do dedykowanej platformy) oraz przypomnienie konsolwo-pecetowego Heart Of Darkness (ktora zreszta w moich oczach ma w sobie cos niezwyklego...) oraz natrfilem przypadkowo na ta gre: http://www.gametv.pl/artykul/272/1/# i http://www.limbogame.org . Moze troche nieAmogowo, ale mysle warte zobaczenia. Co o tym myslicie? Czy to bedzie kolejny majstersztyk jakim byl Another World na poczatku lat dziewiecdziesiatych??

[#2] Re: Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...

@Lokaty, post #1

Linki zaraz sprawdzę. Co do Another World to wydaje mi się że nie da się już powtórzyć jego sukcesu, trudno zrobić coś równie dobrego. Wystarczy popatrzyć na typowe gry na pc, super grafa, a gry po pół roku już nikt nie pamięta. Co do Heart of Darknes to dawno temu przeszedłem tą grę, wspaniałe animacje były co każdy etap, choć sama gra była w 2d. Poza tym była bardzo trudna, no ale czego to Andy nie zrobi by uratować swojego psa. Co do flashbacka to zauważalne są różnice mięczy wersjami pc/ami głównie w przerywnikach, na pc jest ich więcej i są dłuższe. Widziałem też w jakiejś konsolowej prasie że w jednej z wersji flashbacka były filmy robione w 3d.

[#3] Re: Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...

@Lokaty, post #1

No Limbo zwaliło mnie z nóg. Niesamowita klima.

[#4] Re: Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...

@ZigZag85, post #2

> Co do flashbacka to zauważalne są różnice mięczy wersjami
> pc/ami głównie w przerywnikach, na pc jest ich więcej i są
> dłuższe.

Ctrl+C w wersji dyskietkowej, lub wersja WHDLoad.
I jak? wszystkie? ;)

> Widziałem też w jakiejś konsolowej prasie że w jednej
> z wersji flashbacka były filmy robione w 3d.

W Amigowej wersji też nie były to obrazki 2d ;)
Na pewno nie pomyliłeś z "Fade to Black"?
[#5] Re: Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...

@ZigZag85, post #2

Widziałem też w jakiejś konsolowej prasie że w jednej z wersji flashbacka były filmy robione w 3d.

No wlasnie tez ostatnio zagladnolem do takiego magazynku i wlasnie na SegaMegadriveCD (i Jaguara) byly przerywniki 3D.

[#6] Re: Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...

@Lokaty, post #5

We FLASHBACK PCCD VERSION też są.

[#7] Re: Another World... i do tego przygodowo-zrecznosciowy kop pt. Limbo...

@Kokos, post #3

Nawiazujac do Limbo - cekawi mnie, czy ta gra dojdzie do skutku oraz platforma i ewentualnie jej wymagania. Mam nadzieje, ze cos z tego bedzie bo gra chociaz jeszcze nie wyszla to juz swoj klimat posiada. Pozostaje zaczekac i upajac sie tym co jest...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem