[#1] Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?
Witam. Poszukujć usilnie remeka amigowej klasyki Moonstone, czy moze ktos sie natknął na coś takiego, bo szukałem dlugo i w wielu miejscach, prace byly wszczete nad niektorymi projektami ale nie nadlugo.
Pozdrawiam
Moonstone to kult, czemu nie ma czegoś o tej tematyce lecz może z bardziej rozwinietym swiatem i możliwościami?

[#2] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@RipHead, post #1

Może na telefony komórkowe wyszło? :)

[#3] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@aMifan, post #2

z pewnością hahahaha

[#4] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@RipHead, post #1

O ile, ma często zawodząca, pamięć mnie nie myli, był jeden we flashu... gdzieś... pamiętam że widziałem dzięki niemu - po raz pierwszy - więcej miejsc niźli tylko główną mapę krainy - cóż... w "tamtych czasach" mój "pirat" nie pozwalał na wiele ;)

Dodatkowo, osobnik z EAB o ksywce Ironclaw (zdaje się...), od już dość długiego czasu zamierza stworzyć remake jednak żmudne wycianie klatek animacji postaci dawno mu się znudziło, a oficjalne "rippery" podobno jakoś nie całkiem działają
[#5] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@Yanoosh_Shoonay_, post #4

Jest polski klon-TYRAN,ale wypasione bardziej niż MOONSTONE toto nie jest.

[#6] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@skobry, post #5

No szkoda, ze tak mało jest gier o tej tematyce, moze i dobrze z jednej strony, jakos moonstone wywołał we mnie bardzo magiczny klimat i grywalnosc była niesamowita. A co do TYRAN nie widzialem..., tego ale wiem ze ironclaw cos robil ale nie wiem na jakim etapie jest teraz czy w ogole jest .. na etapie ..przerabiania moonstona...
pozdrawiam

[#7] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@RipHead, post #6

Cześć

Ja również grywałem w tą grę, była świetna, jednak nigdy nie udało mi sie zabić smoka :(

A co do Remake to chyba nie ma :(

[#8] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@Hubez, post #7

Ja również grywałem w tą grę, była świetna, jednak nigdy nie udało mi sie zabić smoka

Smok to mały "Pikuś" :D
Wystarczyło mieć dobry miecz (Sword of Sharpness wskazany) trochę więcej wytrzymałości i zastosować następującą taktykę:

Odchodzimy od smoka maksymalnie w prawo - ten prostuje szyję i nas namierza. Kiedy przymyka oczy szykując się do ognistego dmuchnięcia idziemy na skos w dół i w lewo, tak żeby jego ziejącą głowę mieć za sobą i tniemy (fire+góra) w szyję. Smok podnosi głowę, my odchodzimy znów w prawo i powtarzamy całą szopkę. Grunt to nie dać się "dmuchnąć" ;) a wtedy gad nie stanowi najmniejszego problemu...

pozdrawiam!

PS. Ja miałem ambicje na robienie gry bazującej na koncepcji moonstona, ale po zrobieniu kilku klatek animacji odpuściłem sobie :P Tym bardziej że znalezienie programisty chętnego do współpracy jest wątpliwe. Po włożeniu ciężkiej pracy w grafę (w oderwaniu od programu w dodatku) uznałbym to za stratę czasu...

[#9] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@Rodzyn, post #8

MOonstone ..cudo
Mnie sie zawieszala ta gra w momencie jej konczenia ... heh zle skrakowana byla ;d

HAHAHAha.... "...polski klon TYRAN"

Ta gra chyba powinna sie zwac TaRAN... bo taranuje wszystkie moje pozytywne doznania estetyczne, jakie moga sie pojawic podczas ogladania obrazow generowanych przez OCS

Rzeczywiscie... nie natknalem sie nigdzie na klon Moonstone'a na komputery. A dzielo IronClawa stoi juz w miejscu od kilkunastu miesiecy, o ile nie dluzej...

Witam ponownie 'Rodzyna' (nadal ta ksywka mnie rozwala)

Mysle, ze zle szukales... bo programistow chetnych bylo wielu, problem w tym, ze zazwyczaj byli to programisci w Blitz B. albo Amosie, ktore jak wiadomo predkoscia nie grzeszyly, ale do niektorych rodzajow gier pasowaly jak ulal. Tak na serio nie byly to basici tragiczne.
Jedynie w kraju Amos zyskal sobie zla slawe po tylu gniotach wypuszczonych przez rodzimych programistow... no ale coz to nie jedyne co wyroznia nasz kraj na tle innych... sa jeszcze gorsze rzeczy ;d

---
Akurat tak sie sklada, ze cos skrobie w Amosie i jesli nadal masz ambicje do rysowania czegokolwiek to wolaj ... moze sie przydasz
Wiecej Info uzyskasz pod moim gg.
[#10] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@selur, post #9

a grales w legion ?.
[#11] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@SzaryWilk, post #10

a co do amosa to bylataka jedna fajna gierka genesia czy cos kolo tego.
[#12] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@SzaryWilk, post #11

Niestety nie gralem.
Odpalilem ta gre... probowalem pograc po czym sie zwiesila, choc wczesniej czytalem recenzje i opisy tej gry ktore wychwalaly ja w nieboglosy. Moze i byla dobra niestety ja nie mialem jakos przyjemnosci i mozliwosci tego ocenic. Bodajze chodzila w miare na A1200 bo na OCS byl czesty zwis z powodu braku pamieci. Ze screenow rzeczywiscie wygladala o niebo lepiej niz cala nasza wiejska produkcja ze stajni rodzimych dystrybutorow :D

Tak Genesia
(notabene napisana przez jednego goscia niejakiego Thomasa Z. )
Rewelacyjna turowka... byla jedna z niewielu, ktora pokazywala co potrafi AMOS a raczej udowadniala, ze to nie AMOS glownie kuleje w calosci tylko programista i grafik
[#13] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@selur, post #12

Tak, Genesia byla rewelacyjną gierką bardzo grywalną!
Czasami sobie załanczam ja i gram, miala w sobie unikalny klimacik ktrego nie bylo w zadnej innej grze tego typu z izometrycznym rzutem na pole gry np. populous
pozdrawiam

[#14] Re: Czy ktoś może natknął sić na REMAKE Moonstone !?

@RipHead, post #13

Fakt!Genesia fajna jest i grywalna,ale gra ma sens gdy jest dwóch "ludzkich" graczy(podobnie jak np. w CETIC LEGENDS).
Co do Moonstone-jest wersja na A1200,pod WHDLoad,ale ukonczyć mi się udało tylko na A500 Śpioch

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem