[#1] HD-->Pomocy
Jak odpalac gry ....HD? Przykład :NigelMansellWorldChampHD | mam emulowana amige z zainstalowanym system worbench3.1 chciałbym wyżej wymienioną gre zainstalowac problem w tym ze dajac install wyskakuje komunikat: unable to your tool 'Installer' gra była oczywiscie w formacie .LHA a wiec najpierw ja wypakowalem potem chciałem zainstalowac no ale wyskakuje komunikat jaki wyskakuje:unable to your tool 'Installer' Pomóżcie pls!
[#2] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #1

skąd masz tę grę??

Benedykt

[#3] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #1

W Default Tool ikony wpisz "C:INSTALLER". Temat wałkowany na forum wiele razy.
[#4] Re: HD-->Pomocy

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

http://www.whdload.de/games/NigelMansellWorldChamp.html
[#5] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #4

Zainteresuj się tym.
[#6] Re: HD-->Pomocy

@mailman, post #3

Default Tool czyli gdzie?
[#7] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #6

W informacjach ikony?

P.S. Miałeś kiedyś do czynienia z Amigą? Jeżeli nie, to daruj sobie.
[#8] Re: HD-->Pomocy

@mailman, post #7

dopiero zaczynam...nie chodzi o to poprostu mogłbyś napisać co zaznaczyc i co wybrac i czy to jedyny problem ktory wystąpi w tej instalacji czy jakies jeszcze bedą?

Ostatnia modyfikacja: 01.03.07 20:00
[#9] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #8

Zaznaczasz ikonę, klikasz prawym, wybierasz Icons/Information. Pojawia się okienko. W nim odszukujesz pole Default Tool i wpisujesz zamiast "Installer" "C:Installer". Zapisujesz i po bólu.

Problemem może być też brak programu Installer. Jeżeli masz system na HD, to dziwne, że go nie posiadasz. Musisz poszukać na dyskietkach systemowych lub pobrać z Aminetu.

czy to jedyny problem ktory wystąpi w tej instalacji czy jakies jeszcze bedą?

Skoro dopiero zaczynasz amigowanie, to problemów może być bardzo dużo, ale może nie być też żadnego. Kwestia samozaparcia i zdolności rozwiązywania problemów.
[#10] Re: HD-->Pomocy

@mailman, post #9

zmienilem nazwe i zapisalem jednak dalej pojawia sie ta sama komenda:(
[#11] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #4

To co podales to tylko instalka do gry na HDD.
Aby wszystko przebieglo poprawnie nalezy jeszcze posiadac dyskietki w/w grą
Plik Installer znajdziesz na Aminecie
http://aminet.net/util/misc/Installer-43_3.lha
Przegraj do katalogu C:
[#12] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #10

Instaler jest tylko gdzie indziej sprobuj tools lub utilites lub system
[#13] Re: HD-->Pomocy

@Norbert, post #11

sciagłem ten instalator wypakowalem pliki co teraz?
[#14] Re: HD-->Pomocy

@Kr!S, post #1

Gdyby ktoś mógł pomóc gg:3014953
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem