[#1] north&south
witam,

mam pytanie odnośnie tej gry: wie ktoś może dlaczego zdobywanie fortu dzieje się w bardzo przyspieszonym tempie? :) Pamiętam, że jak jakieś 10 lat temu w to grałem to wszystko było ok :) Teraz ściągnąłem obraz .adf, nagrałem na dyskietke itd.

dzięki

ps. dodam, że posiadam gołą Amigę 1200+HDD+ROM3.1 (grę uruchamiam z dyskietki)

Ostatnia modyfikacja: 11.04.07 04:23
[#2] Re: north&south

@lukaszd, post #1

Wtedy tez grales na A1200?
Wylacz CACHE w bootmenu
[#3] Re: north&south

@Norbert, post #2

... lub skorzystaj z WHDLoad.
[#4] Re: north&south

@Norbert, post #2

dzęki za odp., ale po wyłączeniu cache w bootmenu gra sie zawiesza po "zrobieniu zdjęcia" - pokazuje się software error...
jeśli chodzi o whdload, to "instalka" z whdload.de też nie za bardzo chce współpracować - "DIC" has failed to create a diskimage...

zresztą... żadna gra spośród 3 instalowanych nie chciała się do końca zainstalować (north & south, settlers, soccer kid)... zawsze whdload miał jakiś problem... może coś źle robię - dopiero od dzisiaj próbuję coś zdziałać z whdload'em...

[#5] Re: north&south

@lukaszd, post #4

Sciagnac grę z innego źródła.
Wylacz CACHE i wlacz OCS (CHIP TYPE -> Original)
[#6] Re: north&south

@Norbert, post #5

Ta gra jest już za darmo??

Benedykt

[#7] Re: north&south

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Benedykt Dziubałtowski napisał(a):

> Ta gra jest już za darmo??

Zadaj to pytanie autorowi postu.
Gdyby mial oryginal, to na PEWNO gra uruchomiłaby sie bez problemu.
[#8] Re: north&south

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Jest już od dawna, zarówno adf jak i gotowa wersja WHD. Legalność posiadania takiej gry jest wątpliwa.

[#9] Re: north&south

@Norbert, post #7

nie mam oryginalu (można jeszcze gdzieś dostać?). Gra jest dostępna na [adres usunięty przez moderatora] - zarówno .adf, jak i instaler whdload

[#10] Re: north&south

@lukaszd, post #9

to są pirackie kopie czytaj nielegalne .

Benedykt

[#11] Re: north&south

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

Po ponad 10 latach to już się nie staje abandonware??
Jak się staje to ściągnij nieskrakowaną wersję.

[#12] Re: north&south

@Dzban, post #11

Tak się nie staje. Przeczytaj ustawę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem