[#1] Topic dla pasjonatów gier tekstowych
Witam!

Chciałbym w tym topicu rozpocząć dyskusję na temat dwóch gier tekstowych: AARD (muzeum Aardvark) i MPU (pola kukurydziane). Obie gry dostępne są w pakiecie ADL (Adventure Definition Language) dostępnego tylko na 91. dysku Freda Fisha (niedostępny na aminecie) lub do ściągnięcia tutaj:
http://minniatian.republika.pl/Adv/ADL.lha

Obie gry są kapitalnej jakości i z rozbudowanymi zagadkami!
Żeby odpalić grę np. AARD - wejdź do Shella, rozpakuj archiwum, wejdź do katalogu z rozpakowanym pakietem i napisz:
1.> PATH Bin
1.> CD Samples/AARD
1.> ADLCOMP AARD -i /
1.> ADLRUN
Jeśli macie kłopoty z opdaleniem gry piszcie w tym topicu. Miłej zabawy!

[#2] Re: Topic dla pasjonatów gier tekstowych

@Minniat, post #1

O super! Uwielbiam tekstówki! Postaram się zaniedługo odpalić to, na razie ściągnąłem, fanx :D. Co do gier txt sam kiedyś zacząłem pisać własną, ale! Że ludziska teraz bardziej przykładają uwagę na grafikę to zacząłem przepisywać to co zrobiłem na grafikę też i jest nieźle :). Kiedyś podam linka jak już zrobię tą grę, zresztą gdzieś się tu kręci na forum, bo to projekt pisany w php (multi-user): ondorr drakmo.

A ja polecam MUD, który znajdziecie tutaj:

www.arkadia.rpg.pl

można pograć z innymi w sieci czysto-tekstowo. Na Amidze używam do grania w tego MUD'a programu DCTelnet, ze wszystkich sprawdzonych ten przypadł mi najbardziej do gustu.

:)

[#3] Re: Topic dla pasjonatów gier tekstowych

@Minniat, post #1

Popełniłem błąd przy opisie poleceń do kompilacji i uruchomienia gry. Prawdziwy zapis to:
1.> ADLCOMP AARD.adl -i /
Jeśli chodzi o małą rozgrzewkę to podam jak zacząć grę.

1. Wejdź do muzeum (enter)
2. Podnieś dokument i długopis
3. Podpisz dokument (sign)
4. W pozostałych komnatach usłyszysz hałas rozwieranych skał tworzących wejście do ukrytej sekcji indyjskiej i prehistorycznej muzeum.

Jeśli macie problemy to piszcie śmiało.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem