[#1] Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?
Witam!
Mam pytanie: czy ktoś używa w/w serii na amidze 1200 030/05 16mb, hdd? Przegladałem reklamy i od krążka nr 4 nie ma w wykazie sprzetowym mojej ukochanej amigi . Czy krążki uszykowane pod PC i maca rusza na mojej amidze? Chetnie kupiłbym tą serie, ale pod warunkiem, ze ruszy na mojej amidze. (cała seria) ok, racja OK
[#2] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@ender, post #1

Nie znam tej składanki, ale ponieważ podstawą jej jest WinUAE to prawdopodobnie gry są zapisane w formacie ADF. Będziesz musiał powyciągać obrazy ADF i przekonwertować je za pomocą np. TransADF lub ADF-Blitzer na format Amigi. Ewentualnie użyć WHDLoad. Nie sądzę, by nie dało się przystosować tej płytki do Amigi. Oczywiście, nie ruszy cały odpalacz tych gier przygotowany pod kątem blaszaka/makówki, ale to żadna strata :D

[#3] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@ender, post #1

Porównaj tytuły z krążków z opisem na
http://hol.abime.net/. http://www.lemonamiga.com/
Czy inną stroną podającą wymagania gry.
[#4] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@APC74, post #3

Krucho u mnie z angielskim, stąd naiwne pytanie: jak ustawić wszystko na tych stronkach, żeby posciągac gierki, tak żeby przenieść na amigę (w ogóle można z tych stron)?

Pozdrawiam
[#5] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@ender, post #4

Podane wyżej strony to bazy danych ze spisem Amigowych gier.
Temat przenoszenia na Amigę tego i owego był już ogromną ilość razy poruszany na PPA, podobnie jak nielegalności ściągania gierek...
[#6] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@ender, post #4

Nie, nie, nie mnie nie chodziło o ściąganie, tylko o sprawdzenie wymaganej konfiguracji Amigi. W reklamie składanki podane zapewne są tytuły gier, które znajdują się na konkretnej płycie, wchodzisz na HOL czy inny, wklepujesz tytuł interesującej Cię gry i patrzysz, czego wymaga - jak jest na przykład, że ECS, OCS - znaczy się Amiga500, 600 - czyli u Ciebie też powinno pójść (choć czasami są problemy i trzeba odpalać przez degrdera a najlepiej przez WHDLoad - bo kto dziś się bawi w dyskietki jak ma dysk).
Co do ściągania to [i tu uprzedzę moderatora i sam się ocenzuruję ;)].
[#7] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@Yanoosh_Shoonay_, post #5

Chcę kupić oryginalne gierki, tylko dostanie niektórych graniczy z cudem.
Sam mam na razie kilkanaście oryginalnych tytułów, ale to mało. Pozdrawiam ;)
[#8] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@ender, post #7

Pytanko może naiwne ale o jakiej serii piszesz, jaki wydawca, podaj linki, ceny
[#9] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@necavi, post #8

Choćby te, które są do kupienia na www.vesalia.de
[#10] Re: Seria Amiga classic a prawdziwe amigi?

@ender, post #9

W Aktualnościach, w komentarzu do "Amiga Inc. podpisuje porozumienie z Vulcan Software" szuler też podał linki do tych płyt, ale do innego sklepu - wygląda na to, że tańszego.
Np. "Amiga ClassiX 3" w Vesalii - 6,99 Euro, zaś w Magnusoft przy tej płycie jest cena 5 Euro.
http://www.magnussoft.de/catalog/product_info.php/cPath/51/products_id/146
Niby niewielka różnica, ale warto sprawdzić.

Ostatnia modyfikacja: 26.05.07 23:17
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem