[#1] Jak grac z Medkiem
Witam, mam problem ! mój konfig to OS3.9, HD40 GB, Mediator, Voodoo ,Apollo1240/40,i nie moge pograc w gry które wczesniej grałem bez mediatora. Jak to zrobic zeby mozna było grac w gry w które grałem wczesniej .Oczywiscie z wykorzystaniem Mediatora +Voodoo . Prosze o propozycje jak to zrobic : ( moze karta tv) Pozdrawiam leszeksas
[#2] Re: Jak grac z Medkiem

@Leszeksas, post #1

Chodzi Ci o gry wymagające PAL, których nie widzisz (po odpaleniu) na monitorze podpiętym do karty graficznej?
[#3] Re: Jak grac z Medkiem

@Leszeksas, post #1

Dokładnie
[#4] Re: Jak grac z Medkiem

@Leszeksas, post #3

Najwygodniejsze rozwiązanie to scandoubler + przełącznik VGA umożliwiający podpięcie 2 kompów do jednego monitora. Na Forum PPA mosfet chwalił się, że robi taniego scandoublera zewnętrznego (łatwiejszy montaż). Tu masz link:
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=41295&t=41265#reply_41295

Uderz do niego. Jeżeli jeszcze nie ma a nie chce Ci się czekać, to rozejrzyj się w sklepach (Elbox, eFunzine) lub na giełdach (PPA, Allegro).
[#5] Re: Jak grac z Medkiem

@APC74, post #4

Jeszcze jedno zapomniałem powiedziec ze posiadam scandoubler zewetrzny z FF. ale takie rozwiązanie to mnie nie usadysfakcjonuje poniewaz musze odsuwac obudowe z pod biurka i przełanczac te kable - wolałbym cos takiego jak karta tv i przełanczam kliknieciem myszy czy cos takiego?pozdrawiam Leszeksas
[#6] Re: Jak grac z Medkiem

@Leszeksas, post #5

No i to jest najlepsze rozwiazanie jesli chodzi o medka, voodoo, karta TV.

Widzialem jak to dziala na Amimajowce, a dziala pieknie!!!!

Phibrizzo ma cos takiego, porozmawiaj z nim. On jest expertem w tym temacie!!! OK

P.s. Jakbys chcial sprzedac ten Scandoubler FF to chetnie wezme lub moge sie zamienic za wewnetrzny.

Ostatnia modyfikacja: 02.06.07 21:17
[#7] Re: Jak grac z Medkiem

@Sir_Lucas, post #6

Nie dokońca sporo gier w które ja gram mi nie działało miałem dwa tunery tv w zeszłym roku jak montowałem u corek w kompach mogłem to przetestowac.
Tak jak ktos napisał scan dupek i przłącznik monitorów.Własnie nad takim układem pracuje prostym i dobrym .Zreszta po namowach Leszkasas
Ma to być układ aktywny wybierajacy sygnał ze scandublera jako pierwszy z mozliwoscia wymuszenia przyciskiem zasilany z Amigi.[[-

Ostatnia modyfikacja: 02.06.07 21:43
[#8] Re: Jak grac z Medkiem

@Dziadziomiecio, post #7

Ewentualnie tuner zewnetrzny i przełacznie pilotem. Podłączyc mozna zawsze przez wejscie Composite. Wiem ze kilku z nas tez wlasnie tak sobie radzi

[#9] Re: Jak grac z Medkiem

@Leszeksas, post #5

To kup sobie przełącznik KVM (tylko pamiętaj, żeby miał możliwość podpięcia pod zasilacz). Mam tak już parę lat i jest super.
Pozdro.

[#10] Re: Jak grac z Medkiem

@Leszeksas, post #5

No i właśnie po to są przełączniki VGA, żeby nie bawić się w przełączanie kabli. Podłączasz to do monitora z jednej strony, z drugiej podpinasz do karty graficznej i scandoublera i przełączasz jednym naciśnięciem guzika na obudowie (tańsze modele), lub przełącza Ci się samo (droższe modele), gdy np. na kablu od scandoublera pojawi się sygnał, czyli gdy odpalisz grę. Po zakończeniu gry przełącza się z powrotem na kartę graficzną.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem