[#1] Gra na Amige a Pecet...?
Witam! jestem nowym uzytkownikiem tego portalu i mam pytanie bo nie moge znalesc i w ogóle czy takiec cos istnieje!? kiedys miałem jak byłem młodszy amige i uwielbiałem grac na niej a teraz gdy mam PC to czy sa jakies programy ktore pozwalają grac w te gry na PC (gry np sciągniete z tej str)?? :D

[#2] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@Skibus, post #1

Istnieje, nazywa się WinUAE. Wpisz nazwę tego programu do wyszukiwarki PPA, a znajdziesz mnóstwo wątków na ten temat.

[#3] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@Grzegorz Kraszewski, post #2

KONFIGURACJA TEGO PROGRAMU JEST DOSC SKOMPLIKOWANA A POZATYM JAK JUZ ZROIłEM TO TAK JAK PISZE TAM W TYM PORADNIKU TO COZ DLA KAZDEJ GY JEST INACZEJ I JEST TRUDNO MI ZGADNąC CO I JAK :(
[#4] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@Skibus, post #3

Ile masz lat?
[#5] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@Skibus, post #3

Nie jest skomplikowana. Wchodzisz do Quickstart i ustawiasz np. a500/a2000, nastepnie ROM i ustawiasz kikstart (rom, ale nie gre .ADF) Amigi zgrany do pliku. Nastepnie wchodzisz do Floppy drivers i ustawiasz dyskietki .ADF, klikasz na Start i grasz :)
[#6] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@DanielJ., post #4

Ej a ty ile masz lat ;), może mieć nawet 7 lat xD.

[#7] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@Skibus, post #3

Oto cos w sam raz dla Ciebie:

http://tinyurl.com/3dyzhm

Oraz kolejne plyty z serii Amiga ClassiX dostepne w tej firmie.

[#8] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@arti4-92, post #6

Artur, dobra. Ale nie jestem taką lamą. A konfiguracja WinUAE nie jest trudna.
[#9] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@DanielJ., post #8

Jam mam z nią problem xD, a może problem leży w grach, jak lądują sie gry w tym przydatku lotus 3 to ładowanie gry kończy sie na logo grupy hakerów xD
Gdzie leży wina ??

[#10] Re: Gra na Amige a Pecet...?

@arti4-92, post #9

U mnie wina leżą w piwniczce ;)
Może podesłać Ci mój konfig do WinUAE?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem