GumBoy napisał(a):
> Lorak napisał(a):
> > 5. Czy Hyperwave decoder moze dzialac jak radar czy on sluzy
> > tylko do pokazywania dodatkowych informacji o UFO?
>
> Z tego co pamiętam, to nie działa jako radar. Zajrzyj do
> Ufopedi.
Błąd. Hyperwave Decoder działa jak radar - wykrywa 100% UFO w swoim zasięgu. Od momentujegoi wybudowania radary mozna zdemontować.
> > 6. Ile miesiecy mniej wiecej trzeba szkolic zolnierzy zeby
> > zaczeli wladac zdolnosciami PSI na tyle dobrze zeby radzili
> > sobie bez wiekszych problemow z obcymi za pomoca mozgow?
> To chyba od predyspozycji żołnierza trochę zależy. Jednym idzie
> to szybciej, drugim wolniej.
To zależy od predyspozycji, ale nie tylko. Gdy tylko zaczniesz szkolić żołnierzy w Laboratorium PSI podczas każdej misji staraj się, by używali PSI-Ampa. Im częściej go bedę używać, tym sprawniej bedzie im to szło - zacznie wzrastać parametr "Psionic Skill", aż w końcu któremuś się uda przechwycić Obcego. A ile miesięcy? to też zależy. Miałem takiego żołnierza, który przechwycił Obcego za pierwszym razem. Tak więc - to kwestia odrobiny szczęścia.
Ale powiem Wam, że faajnie się gra Obcymi. Najpier pozbawia się ich wszelakiej broni (łącznie z granatami!) a potem wysyła nba rozpoznanie. Miałem kiedyś taką misję, że z Avengera wypuściłem tylko Hovertanka, wszyscy żołnirze siedzieli w Avengerze i tylko używali PSI-Ampów. Dosżło do tego, że przechwyciłem wszystkich, pozdejmowałem im broń, a potem, gdy już wszyscy byli bezbronni, z Avengera wyszedł jeden egzekutor i porozstrzeliwał ich jak kaczki. Ja wiem, że to nieładnie strzelać do bezbronnych, ale do cholery, skoro przylecieli - to mają dostać za swoje