[#1] Potrzebuję betatestera gier
Tak jak napisałem w temacie potrzebuję beta testera do gier Hired Guns i Dune2, a konkretnie testera moich map. Jeśli znajdzie sie jakiś chętny do tej morderczej rboty to niech sie zgłosi (im prędzej tym lepiej). Na początek podzrzucę tylko kilka plansz z Hired Guns i tylko jedną kampanię do Dune2 (dla atrydów). podkreślam, że mapy te są wersjami beta i prawdopodobnie zawierają masy bugów, więc oczywiste, że chciałbym aby tester podrzucał mi BUG-raporty i nawet pomysły co do kreacji tych misji.

[#2] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Orson, post #1

Maila wysłałem...
[#3] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Orson, post #1

Huh... a ja zem myslal, ze Protatosoftware wydala gre Zombie beta i szukaja testerow
[#4] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Mir3k, post #2

Ale chyba nie doszedł... Spróbuj jeszcze raz, albo napisz co trzeba na forum PPA.

[#5] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Orson, post #4

No wiec moge testować, ale tylko Dune 2, jeśli chcesz oczywiscie :)
[#6] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Orson, post #1

Jakiego używasz programu do konwersji scenariuszy do Dune 2?
Mój jest dostępny pod adresem:
http://minniatian.republika.pl/Dune2/Files/ScenPack.lha
Program konweruje mapę z formatu tekstowego (jak na PC) na format binarny (jak na Amidze). Brakuje mu tylko instrukcji obsługi.

[#7] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Minniat, post #6

Nazwy programu nie pamiętam, wiem tylko tyle, że składa się on z trzech plików: seedmap, viewscen i jeszcze trzeciego, którego nazwy nie pamiętam. KOnwertuje on mapy z xxx.INI na xxx.txt. Dalej w układzie współrzęnych (najlepszy jest tu zeszyt w kratkę) rysuję mapkę (budowle, mury, jednostki itp) i następnie obliczam w którym kwadraciku co umieszczać. Sprawa jest o tyle trudna, że położenie każdego budynku czy jednostki jest zakodowane nie w tradycyjny sposób, tzn za pomocą współrzędnych x,y, tylko za pomocą jednej współrzędnej (x). jest to uciążliwe, ale można do tego przywyknąć (choć roboty jest sporo).

[#8] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Mir3k, post #5

Właśnie wysłałem na Twojego maila kilka map, ale uwaga! to co wysłałem to jest okrojona wersja, dla rodu Ordos są trzy mapy (radzę zacząć od właśnie nich), dla Atreides 9map, ale przy wyborze następnego terytorium do podboju należy wybierać mapkę "pierwszą z lewej". Szczegóły są napisane w dołączonej instrukcji (jeśli jej jednak nie znajdziesz to pisz na forum lub na GG lub na maila, wyjaśnię wtedy co trzeba.

[#9] Re: Potrzebujê betatestera gier

@Orson, post #7

No to używasz mojego programu ScenPack! :D Miło mi słyszeć, że jest on przez kogoś używany. By ułatwić obliczanie współrzędnych (X, Y) należy pomnożyć Y przez 64 i dodać X, np. (5, 10) -> (10 * 64) + 5 = 645.
Z przyjemnością zerknę na te mapy które stworzyłeś. Jeśli masz problemy to pisz śmiało.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem