[#1] W co byscie zagrali na ami
z powodu braku gier na ami,zastanawiam sie w co bym zagral i nic nie przychodzi mi do glowy moze wy macie jakies propozycje ?.
[#2] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Puzzle :]

[#3] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

W co ty grasz ? jesteś agentem kgb ?

[#4] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Polecam Napalm, Ruff'n'Tumble, Freespace, Exodus, Big Red Adventure...

Ostatnia modyfikacja: 19.07.07 13:31
[#5] Re: W co byscie zagrali na ami

@Sir_Lucas, post #4

polecam gre: Canon Folder i Super HANG' ON

[#6] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Ja uwielbialem (i nadal uwielbiam, ale nie gram): Chuck Rock 1 i 2, Super Frog, Mortal Kombat 2, Ruff'n'Tumble, Bubba'n'Stix, Dune 2, XTream Racing (na kilku graczy najlepiej), Worms - The Directories Cut (tez w kilka osob), Another World, Flashback, Super StarDust, Alien Breed 3D ... i juz nie pamietam wiecej. :)

Ostatnia modyfikacja: 19.07.07 14:22
[#7] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

ja polecam strzelanke jetstrike 200 misji do wykonania, 59 samolotow i mnostwo broni, aha mozna tez latac smokiem , swietna gierka i wciagajaca

[#8] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

[/URL]

[#9] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Jak lubisz grac w kulki to polecam:
SlamTilt, ArcadePool, MegaBall

[#10] Re: W co byscie zagrali na ami

@Leon, post #9

Aaaaa, wlasnie - zapomnialbym o najwspanialszym pinballu na tej planecie jakim jest SlamTilt! OK

[#11] Re: W co byscie zagrali na ami

@Lokaty, post #10

W jakas fajna "nowa" (marzenie) strategie RTS/turowa... :(
[#12] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Takiś chętny zagierczenia w cosik? Wykorzystaj tę energię i weź udział w jednym z licznych komposów na EAB (Apidya) lub/i LemonAmiga (Lotus1). OK

Ostatnia modyfikacja: 19.07.07 17:28
[#13] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Gry na Ami mozesz sciagnac sobie z Rodzynek lub np. z http://amiga.emucamp.com/ ...

Jest jeszcze kilka takich legalnych stron.

Najlepiej wejdz do Strefy Gier na PPA i przeczytaj wszystkie recenzje i opisy. Napewno ktoras cie zainteresuje, wtedy sobie sciagniesz z legalnej strony. A jak ci sie nie chce, to odpal www.ogame.pl :P (znajdziesz tam tez inne linki do gier tego typu).
[#14] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Z nowości... nic... nic ostatnio ciekawego nie wychodzi, coraz lepsza grafika i coraz gorsze popluczyny starych tytolow, niedlugo w kazdej grze beda przemieszane elementy z kazdej innej ktora wczesniej sie sprzedawala, kiszka straszna.
Ja tam zaopatrzylem sie w kilka sprzetow, i jest git, nie narzekam na brak gierczenia.
Ze staroci,
- CD32 (polecam ze wzgledu na muzyke)
Superstardust
Jetstrike
Liberation CD32 (chyba jedyna gierka obok Microcosm specjalnie przygotowywana z mysla o Cd32, piekna, wciagajaca jak diabli, uwielbiam cyberpunk)
- SNES
Donkey kong country 1,2,3 (gierki super chociazby za mozliwosc wielokrotnego przejscia)
Donald Cold shadow (trudna i fajna)
-Classic Amiga
Payback (Jak masz orginal to uslyszysz dodatkowo swietny soundtrack)
Onescapee (love it or hate it)
-GBA
Advance wars (sama jednynka zapewni wiele godzin zabawy)
Mario superstar saga (Czad, przechodze ja juz ktorys raz, historia, muzyka, efekty, rysunki, animacje, cud miod i orzeszki)
-GB mono
game and watch gallery (cos co tygryski lubia najbardziej)
-Nes
Banana Prince (chyba najfajniejsza platformowka w jaka gralem na tej platformie)
Nenketsu soccer, ice chockey i inne z Kunio Kunem (te gry sie po prostu nie starzeja, mam je emulowane na GBA na karcie MP2SD, zawsze pod reka :))
-PC
Prince of persia (klimat i grafika, nastepne czesci stracily juz to cos... jedynka jak najbardziej na tak)
Glupki z kosmosu (Kolejny love it or hate it, w polskiej wersji jest duzo humoru, nietuzinkowa, nie za dluga, nie za krotka, w sam raz)
-PSO
Gran turismo 2 (taaak, na razie czesc ktora mnie najbardziej wciagnela)
Ghost in the shell (az milo naparzac w przyciski az dym leci)
-PS2
Tekken 5 (ujdzie w tloku, cakiem ladna grafika, nie za trudne kombosy i specjale, sporo postaci...)
Burn out 3 (na dwoch gierka nabiera kolorkow)

[#15] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Napalm, Exodus, payback, genetic species, UFO Enemy Unknown, MegaloMania, Doom I i II, Quake, Hretic, Hexen, Gloom DeLuxe (nawet lubie tą gierkę;) ), Storm Sviw, F/A 18 Interceptor, kilka różnych pinballi, micromachines, bignose the caveman, to są gry w które ja dosyć często gram. Ćzęść na amidze, część na winuae. Oczywiście najważniejsze jest UFO :D

[#16] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Mario
[#17] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

- 'Cannon Fodder' - już nudna; ile mozna grać w to samo?!
- 'Super Frog' zaczyna być oklepany jak niegdyś zespół "Goombay Dance Band"

Stawiam na 'Flashback' - grę do której wracam w chwilę po jej skończeniu :)

Ostatnia modyfikacja: 26.07.07 09:01
[#18] Re: W co byscie zagrali na ami

@Koyot1222, post #14

Wszystkie burnout-y bez pierwszych 2 części, point of inpakt to totalne dno!!!, revenage wymiata, a tekdown jest śrendni, dominator jest fajny, ale najbardziej podoba mi legents na psp xD. A tekkent 5 i dark coś tam to szatany, mam swojego ulubionego typa, znam jego wszystkie comba, ale nie wiem jak sie nazywa :D.

Edycja: Do tego Farcry instict i evolution, black, wszystkie battlefiled, starcraft, tony hawk'sy wszyskie włącznie z projekt 8, nfs underground 1 :D. Moto gp 06, red alert

Ostatnia modyfikacja: 27.07.07 11:58
[#19] Re: W co byscie zagrali na ami

@arti4-92, post #18

Proszę zakończyć dyskusję o grach na peceta i konsole w tym wątku. Aby kontynuować temat zapraszam do Hyde Parku.

[#20] Re: W co byscie zagrali na ami

@arti4-92, post #18

Słabo, słabo... :P
LocoRoco wymiata.
Zagrałbym w Settlers, ale mam jakoś nie teges dyskietkę.

Ostatnia modyfikacja: 27.07.07 12:01
[#21] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Zagrał bym se na amidze w tekkena 6, lub virtual fighter 6 ;)

[#22] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

na dole strzałka w prawo www.abyss-online.de/productions/productions.php3?System=1

[#23] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

"Capital Punishment"

Potworek z kanałów szedł na kolce w kilka sekund, wbrew pozorom szybko szło go wykończyć. Znacznie trudniej (niewygodniej) walczyło się z końcowym...ale też uległ...i na końcu zapowiedź CP 2...:]
Gra leży w mojej pamięci, jednak WinUAE nie daje jej rady :(. Problemem było ją odpalić na prawdziwej Ami, więc...

Druga gra, która przykuwała, to "Zdrajca" :D...Syciu, moduleski i panienki, pentiuma na bazie spectruma...no uśmiał się człowiek
[#24] Re: W co byscie zagrali na ami

@arti4-92, post #21

Kiepski pomysł. Użytkownik arti4-92 za całokształt wyczynów dnia dzisiejszego otrzymuje nagrodę w postaci braku możliwości udzielania się na forum do 3 sierpnia.

[#25] Re: W co byscie zagrali na ami

@mailman, post #24

Może Lemingi (+ Oh no more Lemmings). Jestem w połowie poziomu trudności WILD w Oh no more Lemmings spośród (TAME; CRAZY; WILD; WICKED; HAVOC) w Oh no more Lemmings! Super rozrywka umysłowa + interesująca szata graficzna + fajna muzyka. :D

[#26] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Polecam Lost Dutchman Mine !
http://www.lemonamiga.com/?game_id=697

[#27] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

M.in. w Moonstone :)..PS. daj wreszcie swoj adres, bo nie wiem na jaki ten kabel wyslac, a wlasnie w urlopu wrocilem:)

[#28] Re: W co byscie zagrali na ami

@SzaryWilk, post #1

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem