[#1] IK+ - uruchamianie z twardziela?
Czesc, ostatnio troche "nostalguje" i z czasow Komcia64 przypomnialo mi sie International Karate - pomyslalem sobie, ze na Przyjaciolke tez jest ten tytul i z checia bym "popykal" sobie. W czym rzecz? Odpalal ktos ta gre z twardziela? Do WHDLoad nie znalazlem installera, wiec nie mam pojecia, czy gdziekolwiek mozna znalesc taka "uruchamiajke"? Pomozcie... . Pozdrawiam! :)

[#2] Re: IK+ - uruchamianie z twardziela?

@Lokaty, post #1

Do WHDLoad nie znalazlem installera,

??? - http://www.whdload.de/games/IK+.html

[#3] Re: IK+ - uruchamianie z twardziela?

@mailman, post #2

Ups, THX Mailman! :D Szukalem pod: international karate...

[#4] Re: IK+ - uruchamianie z twardziela?

@Lokaty, post #3

Domowa stronka WHDLoad niekoniecznie jest pomocna w szukaniu niektórych tytułów, które tak jak w przypadku IK+ czasami są skrócone.
Na przyszłość, polecam HOL.

[#5] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@5h00n4y, post #4

Dzieki raz jeszcze Panowie. Mam jeszcze jedno pytanko - otuz znalazlem jakas tam gierke i installer do niej, ale uczepil sie (WHDLoad) ze chce "jakies tam" OSEmu - na czym polega bajer, moze mi to ktos wytlumaczyc?

[#6] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@Lokaty, post #5

Nie pamiętam, odkąd je zarejestrowałem, nie miałem problemów z WHDLoad, ale wydaje mi się że potrzebny Ci kick zrzucony do pliku aby można było go emulować...

Mógłbyś podać konkretnie o co się burzy?

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 12:29
[#7] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@Lokaty, post #5

Musisz zdobyć ten pliczek. Jest on w starych instalkach (zanim wprowadzono obsługę KickEmu (czyli obrazów kickstartów)). W Defenderze na przykład. Umieszczasz go w tym samym miejscu co slave.

[#8] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@mailman, post #7

Dokladnie chodzi mi o instalke "Sierra Soccer". Cala zabawa polega na tym, ze plik istnieje i jest w katalogu z gra, a reakcja jest taka, ze aplikacja przez requester informuje mnie, ze pliku tego nie ma! Co robic

[#9] Re: IK+ na BlizzPPC?

@Lokaty, post #1

Czy moglby ktos kto ma dostep do tej gry, WHDLoad i BlizzardPPC sprawdzic, czy dziala na jego konfigu? Probowalem odpalac gre z parametrami: CHIPNOCACHE, CACHE/NOCACHE, PRELOAD, NOVBRMOVE, NOAUTOVBR. Odpalalem to z poziomu workbencha, po zaladowaniu BlizKicka jak i bez mapowania ROMu i z AmigaDOSu. Ogolnie efekt jaki otrzymalem to, albo krzaki i ich "napieprzanie po ekranie" ;) badz (w zaleznosci od parametrow) szary ekran (bez rebootu). Pomocy

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 14:54
[#10] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@Lokaty, post #8

To spróbuj umieścić w katalogu data lub w C:

[#11] Re: IK+ na BlizzPPC?

@Lokaty, post #9

U mnie działa (BlizzPPC). Nie mam żadnych tooltypów za wyjątkiem SLAVE i PRELOAD.

Korzystam ze slave w wersji 1.5. Obraz pliku z grą ma długość 362496 bajtów i nazywa się IK+.image. Korzystam z WHDLoad 16.5.

[#12] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@mailman, post #10

Przed chwila sam o tym pomyslalem, zobaczymy co z tego wyjdze. A i jeszcz jedno - pliczek, ktory byl w paczce zwie sie (dla uscislenia) OSEmu.400.

[#13] Re: WHDLoad i jeszcze jedna sprawa...

@Lokaty, post #12

Tak.

[#14] Re: IK+ na BlizzPPC?

@mailman, post #11

Ja wlasciwie mam standardowy obraz w ADFie... da sie cos z tym zrobic? Czy tylko istnieje opcja zgrania tego bezposrednio z dyskietki?

[#15] Re: IK+ na BlizzPPC?

@Lokaty, post #14

E, no tak to nie zadziała. Musisz uruchomić program instalujący. Z niektórymi grami da się tak zrobić, że obraz ADF przemianujesz na Disk.1 i zadziała. Ale jak widać w tym przypadku nie bardzo. Obraz nie dosyć, że się inaczej nazywa, to jeszcze ma inną długość niż 901120 bajtów. Program instalujący pewnie odpowiednio przytnie Ci tego ADF i jeżeli będzie zgodny z tym, co ma obsłużyć slave, to gra ruszy. Jeżeli nie, to potrzebny będzie oryginał.

[#16] Re: IK+ na BlizzPPC?

@mailman, post #15

No, wlasnie u mnie na przemianowaniu sie skonczylo ;) ... mozna tego dokonac jakos... albo inaczej - moja DF0: ma zonka i chcialbym to jakos "wirtulanie przeprowadzic", ANY IDEA

[#17] Re: IK+ na BlizzPPC?

@Lokaty, post #16

Jeżeli gra korzysta z Imagera (a nie z programu DIC), to można to zrobić z pliku (najnowszy Imager obsługuje pliki .img, .adf, .ipf - tak swoją drogą, rewelacyjne narzędzie). Jeżeli korzysta z DIC, a skrypt instalacyjny obsługuje inne urządzenia (np. RAD), to można zawartość ADF-a "rozpakować" (nie przenieść plik) do RAD i stamtąd nakazać instalację.

P.S. Imager to zewnętrzny program, który jest wywoływany przez skrypt. Ma swoje okienko, opcje, menu itd. DIC to zwykła komenda wywoływana przez skrypt, która po prostu zrzuca zawartość dysku lecąc po trackach.

[#18] Re: IK+ na BlizzPPC?

@Lokaty, post #16

> chcialbym to jakos "wirtulanie przeprowadzic", ANY IDEA
WinUAE oczywiście, czymże by innym?! ;)

[#19] Re: IK+ na BlizzPPC?

@5h00n4y, post #18

Bym powiedzial, az ZA wirtualnie... co feeling prawdziwej ami to feeling prawdziej ami ;) :P :D

[#20] Re: IK+ na BlizzPPC?

@mailman, post #17

Mailman jestes WIELKI, thx! :)

[#21] Re: IK+ na BlizzPPC?

@Lokaty, post #19

Chodziło mi o możliwość "zainstalowania" (zrzucenia) gry przy pomocy installera WHDLoad i obrazu (pliku) gry, w emulowanym środowisku WinUAE na prawdziwy HD i późniejszego grania w takową grę na prawdziwej Ami.
Sam tak często robiłem, szczególnie korzystając z udostępnionych na WHDLoad obrazów niektórych gierek.

[#22] Re: IK+ na BlizzPPC?

@5h00n4y, post #21

Wiadomo jak sie nie ma neta na Ami i (jak w moim przypadku) stacji ulatwia to troche zyce... ale co tam, w ostatecznosci sie pobawie. Pozdrawiam. :)

Ostatnia modyfikacja: 23.07.07 21:14
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem