[#31] Re: Traps`n`Treasures

@memphis, post #30

Proszę o screena w którym momencie stanąłęś? To mi bardzo ułatwi zadanie. Czwarty lewel to sama przyjemność grania, miodzio poprostu ;)

Apropos, daj mi screeny z wszystkich leweli które przeszedłeś już do tej pory, gdzie znajdywałeś ukryte lewele, please.
[#32] Re: Traps`n`Treasures

@zsom, post #31

poznajdowałem te rzeczy w labiryncie

tona korytaży z 3 drzwiami

a na screeny musisz poczekać bo jeszcze raz gierke musze przejść
i je porobić

[#33] Re: Traps`n`Treasures

@memphis, post #32

pomoże mi ktoś ukończyć tą gierke ??

[#34] Re: Traps`n`Treasures

@memphis, post #33

Witam Ponownie
Nie było mnie jakiś czas, ale ja nie o tym.

Prosze daj mi screena z miejsca w którym stanąłeś.
To bardzo ułatwi mi zadanie, tak więc czekam na obrazek ;)

Hej
[#35] Re: Traps`n`Treasures

@zsom, post #34

Witam

Oto miejsce bonusu na 4 levelu
http://img232.imageshack.us/my.php?image=ntreasures1993starbyteema3.jpg

tu mi jest potrzebna lina

http://img241.imageshack.us/my.php?image=trapsntreasures1993starpu8.jpg

która jest tu a nie wiem jak sie tam dostać i co to są za przyciski

http://img265.imageshack.us/my.php?image=trapsntreasures1993starbi5.jpg

i co tu zrobić trzeba bo nie wiem nawet gdzie to jest

http://img241.imageshack.us/my.php?image=trapsntreasures1993stareu6.jpg

tu też nie

[#36] Re: Traps`n`Treasures

@memphis, post #35

byłem tu

bez liny

uwolniłem 2 gostków

i dalej nic zamkniete drzwi

[#37] Re: Traps`n`Treasures

@memphis, post #36

Cześć.
Dam teraz małą solucję do czwartego lewelu TnT, ale jeszcze nie dokończoną, abyś miał co dalej sam odkrywać ;)

Zaczynamy na pomoście :) Udajemy się w prawo do samego końca, rozwalamy skałki wchodzimy do środka i znajdujemy książkę z kodem: 3 razy lewo, 3 razy prawo.

Następnie udajemy się do zamku, idziemy w prawo, po drabince do góry i zrzucamy wszystkie skrzynki. Obok jest przycisk, stajemy na jednej skrzynce i zapadnia jest juz zamknieta, wczołgujemy się obok do nastepnego przycisku, jest on od trampoliny po lewo.
Dalej używając skrzynek do góry, bedzie tam kawałek mapy i okno bez kraty, wchodzimy wnie. Mamy żółty klucz, idziemy dalej w lewo do nastepnego okna, znajdziemy tam drugi kawałek mapy.

Spowrotem do zamku, teraz w lewo, trampoliną do góry i klikamy na przycisk. Teraz obok sklepu do góry ( tuż przy drzwiach jest pierwszy znaleziony przeze mnie sekret lewel), tam schodzimy na dół, znajdujemy linkę, którą uzyjemy dla wydostania czerwonego klucza.

W sklepie nie zapomnij kupić 3 bombek, tyle wystarczy na cały zamek ;)

Przez drzwi od żółtego klucza schodzimy na piętro niżej i udajemy się w lewo do sklepu po lepszą broń ( moja ulubiona to ta za 300)
Idziemy w prawo, mijamy drugie żółte drzwi i przed nami krata, oraz dwa czerwone zamki, wybieramy prawy. Znajdujemy dwa zółte klucze i wczołgujkemy się dalej w prawo dla kasy ;)

Wracamy do tych dwóch zółtych drzwi, zdobywamy co się da, i wracamy do linki którą wejdziemy na pięterko.
Udajemy sięw prawo, przechodzimy obok trzech okien, mozemy sobie wejsc w srodkowe, bedzie tam kawałek mapy, i dalej w prawo.
Jestesmy teraz w miejscu gdzie widać u góry trzy przyciski a pod nimi linke. Kluczowe miejsce, nazwe je "ALFA"

Wchodzimy w te drzwi które pilnuje straznik z armatką, jest tam zielony klucz a jeszcze niżej informacja jak klikać na tych trzech guzikach u góry: 5 prawo 3 lewo 7 środek.

Teraz dochodzimy do zielonych drzwi i murku złożonego z trzech częsci, za nimi jest drugi zielony klucz, na dół narazie nie zejdziemy bo potrzebna jest nam linka, skok na spadochronie nic nam nie da, gdzyż i tak krata ponizej jest zamknieta.

Teraz w zielone drzwi, kilku przeciwników przed tobą i dochodzimy do miejsca gdzie są trzy drzwi, jedne otwarte, zielone i niebieskie, a na koncu korytarza skrzynka w czwartą częścią mapy i napojem energetyzującym.
Jest to drugi kluczowy punkt gry, nazwę go "BETA".

Wchodzimy w zielone drzwi, schodzimy po drabinie i mamy 6 drzwi przed sobą, cztery z nich to aby sobie pochodzić, troche kasy i dużu pułapek, a w dwóch ( konkretnie prawe na piętrze, jest niebieski klucz i lewe na parterze gdzie zbobędziemy dwie lampy) możemy coś osiągnąć.

Wracamy do punkty BETA, wchodzimy w niebieskie drzwi, Idziemy idziemy i dochodzimy do miejsca, nazwe go GAMMA, gdzie jest zielono niebieski witraż ,strzelający strażnik z armatki.
Na tym witrażu jest drugi sekret lewel, ale sam go już znalazłeś :)

Udajemy się w prawo, i mamy dwoje drzwi, idziemy w te po schodkach.
Dochodzimy do miejsca gdzie książka informuje nas aby użyć tu pilnika, więc trzeba go poszukać ;)
Idziemy dalej, i jesteśmy w dużej komnacie z trzema oknami i dwoma drzwiami poniżej, schodzimy w dół i w lewe drzwi, tam znajdziemy pilnik.
Teraz w prawe, trochę walki nas czeka, troszeczke ślepych uliczek przed nami, ale znajdujemy oliwiarke i wracamy do miejsca BETA.
Jeszcze raz w niebieskie drzwi do miejsca gdzie czytaliśmy o pilniku i przepiłowywujwmy kratę w lewym oknie.
Zdobywamy niebieski klucz, uwalniamy naszego kompana i w prawo do nebieskich drzwi.

Po prawo mamy pięć skrzynek, które zasłaniają nam przycisk, jedną z nich zrzycamy na dół po lewej, i wciskamy prawy odsłonięty przycisk, otworzy się nam klapa po prawej.

Teraz w lewo po lince w dół, tam kolejny przycisk, przyda się nam zrzucona skrzynka i jeszcze w dół do kolejnego przycisku.

Uff.....

Wracamy do góry. I do punktu GAMMA.
Teraz wybieramy drzwi dolne. Radzimy sobie z kilkoma przeszkadzajkami i docieramy do miejsca gdzie były te pięć skrzynek, tyle że teraz jesteśmy z drugiej strony. Schodzimy w dół. Będzie przed nami trudny tor przeszkód, pokonujemy go i jestesmy w miejscu gdzie trzeba by użyć oliwiarki.
Naprawiamy mechanizm i dalej przed siebie.
Następnie windą do góry, trzy guziki przed nami, klikamy na lewy, i windą w dół.

Teraz mamy trzy pomieszczenia, najpierw w srodkowe, znajdziemy tam dwa dzwoneczki oraz lampe, wracamy i teraz w lewe.
Znajdujemy zielony klucz, i pojawiamy się w miejscu ALFA tyle że teraz przy trzech przyciskach i lince :D

Tu znajdujemy szóstą i siódmą część mapy oraz wstukujemy kod z książki 5prawo 3lewo 7srodek.
Spadachronem w dół, dam otworzyła się krata, uwalniamy kompana, i.....

To gdzieś dopiero połowa tego lewelu, powiedz czy coś z tego co napisałem przyda ci się , bo jeśli tak, to zdecyduję się na napisanie drugiej części, jeśli nie to nie ;)

Pozdrawiam
Mariusz
[#38] Re: Traps`n`Treasures

@zsom, post #37

Stary post bo stary,ale jednak ludzie ciągle do tej gry wracają.Sporo porad jest tutaj na ppa,a pełna solucja tej gry znajduje się w numerze trzecim z roku 1999 pisma Amiga Computer Studio,do ściągnięcia z retro readers.
[#39] Re: Traps`n`Treasures

@Pootas1985, post #38

jeśli ktoś nie potrafi sobie dobrze zwizualizować treści solucji, to może zawsze obejrzeć jak ktoś inny przechodzi tą grę http://www.youtube.com/watch?v=brRfKerQ9vs
[#40] Re: Traps`n`Treasures

@rafgc, post #39

Fakt,ten link też miałem wstawić i zapomniałem.Sam korzystałem-polecam.W ogóle videosolucje tej ekipy-konkretna robota.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem