[#1] Shogo i Morphos 1.4.5
Witam

Mam maly problem z Shogo pod Mosem wlacza mi sie tylko menu a potem nastepuje wczytywanie poziomu i tak w nieskaczonosc(zero reakcji) wczesniej mialem demo i dzialalo dobrze a na dzien dzisiejszy nawet ono nie dziala.Jak ktos mial podobny problem(i sobie z nim poradzil)plis....help..Aha Pegasos 2 user(Radeon 9250)

Pozdrawiam
[#2] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Amitop, post #1

Miałem tak kilka razy. Raz po prostu mapa się nie wczytywała, pomogło
wyłączenie i włączenie gry. Drugi raz save był walnięty, i jedyne co
mogłem zrobić to wczytać wcześniejszego. Ogólnie Shogo śmiga, lecz
niestety zawsze hituje co skutkuje b. rzadkimi ale jednak zwisami ( w
sumie z kilka razy gra się wiechła).

[#3] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Korni, post #2

U mnie nawet po restarcie jest to samo czyli zawiesza sie przy probie wczytania(pierwszego poziomu).Moze to wina pliku konfiguracyjnego masz moze dzialajacy config...Mecze sie i mecze i nic to nie daje..Co robic?
[#4] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Amitop, post #3

http://www.korni.ovh.org/temp/Shogo.info

Choć wątpie, że w tym siedzi przyczyna, sprawdź czy masz najnowsze biblioteki, czy się nie dublują, czy są na właściwym miejscu, może coś przez przypadek przeniosłeś. Zobacz co pisze Snoopium, Logtool. Spróbuj przeinstlować 3Dupdate. Inne gry z akceleracją 3D działają?

[#5] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Korni, post #4

Inne gry 3d na pegazie dzialaja,zaraz wlacze pega i sprawdze..
[#6] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Amitop, post #5

Stery przeinstalowalem ale nadal nic zrobilem log Snoopdosem..Mozesz sprawdzic log http://rapidshare.com/files/47912987/SnoopDos.log.html...moze on ci cos podpowie(ja nie wiem co to moze byc)..moze to wina mui 4.0..
[#7] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Amitop, post #6

Pierwsze co się rzuciło w oczy to, że wczytuje się soft.ren zamiast
mgl.ren. Ustaw w tooltypie popup. Czy w zakładce display masz Radeon
[mgl.ren]? Grę instalowałeś z dołączonym hunpackiem? Ten mosowy z
aminetu nie działa jak należy.

[#8] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Korni, post #7

Na samym poczatku(kilka dni temu)pojawialo sie w zakladce tylko mgl teraz tez tak mam dam zdjecia moze to bedzie to..Hunpak byl na plycie i on rozpakowal pliki w katalogu z shogo mam 2 pliki z czyba 30 znakami(krzaczki)..
http://rapidshare.com/files/47922152/shogo.html .....http://rapidshare.com/files/47922466/shogo_1.html w demie shogo kiedys mialem grafike inna w menu i dzwiek tu jakby sie troche tnie w demie dzialalo to dobrze..
[#9] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Amitop, post #8

Od razu widać, że brakuje jakichś plików grze. Spróbuj ręcznie
rozpakować hunpackiem dane z plytki z Shogo. Ile zajmuje Ci katalog z
Shogo? U mnie ok. 400MB. Ale, że demo nawet nie działa to nie
rozumiem, może masz jakieś walnięte taśmy ide, albo błędy na dysku?

BTW: Do pojedyńczych obrazków rapidshare nie jest zbyt trafnym wyborem
;).

[#10] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Korni, post #9

Katalog z shogo zajmuje(bez 3 filmikow) 383,6MB 316katalogow i 8335 plikow,
tasmy mam nowe 80 pinowe(dysk ma pol roku)nie ma bad blokow,zastanawiaja mnie tylko te 2 pliki(maja o kb ale litero cyferko krzaczki,
chodz z drugiej strony demko shogo nie ma tych plikow i zachowuje sie podobnie co pelna..niewiem co jeszcze mozna zrobic..
[#11] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Amitop, post #10

Zobacz co pokazuje konsola "`" w Shogo. Pomysły mi się skończyły.

[#12] Re: Shogo i Morphos 1.4.5

@Korni, post #11

Bede musiał jeszcze "pokabinowac" kiedys dzialalo demo a teraz ani demo ani pelna suxx(chcialbym zagrac w shogo na mosie,moglbym na pc ale tam mnie nie ciagnie niema to jak amigaOS)Zawzielem sie i musze ja uruchomic.Wiesz jak to jest amigowa upartosc(gorzej niz u osla).Ale dzieki i za taka pomoc...

Pozdrawiam
Grzegorz Krzyzynski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem