[#1] legion bledy ?.
mam pytanko czy ktos z was gral dluzej w legion,jesli tak to moze napiszscie co was najbardziej denerwowalo w grze jakie bledy?.
[#2] Re: legion bledy ?.

@SzaryWilk, post #1

1. pytanie o potwierdzenie oryginalności, oraz towarzyszące mu - znikome, aczkolwiek obecne w moim przypadku - niezmiernie irytujące, "wychodzenie z siebie".
2. nadmiernie częste, wydawałoby się że generowane losowo i bezpodstawnie , dość częste podczas niektórych sesji a mniej podczas innych, potwornie irytujące "wychodzenie z siebie".
3. pomniejsze błędy, związane głównie z quest'ami, powodujące "wychodzenie z siebie".
4. "nieumiejętne" chodzenie postaci, powodujące "zejście z tego świata"
5. akcja w/misja na bagnach = prawie że 100% pewność że stracimy jakąś/jakieś postaci :(
6. ostatni boss wydaje mi się "trochę" za silny?

[#3] Re: legion bledy ?.

@SzaryWilk, post #1

Grałem krótko u kolegi kiedyś, po zrobieniu "masakry we wiosce" i opuszczeniu jej, gra wyłączała sie i ku zdumieniu oglądałem AmigaDOS. Błąd opisany kiedyś w MA czy ACS.

[#4] Re: legion bledy ?.

@kjb, post #3

ten wlasnie blad pojawial sie bardzo czesto,nie tylko przy masakrze

[#5] Re: legion bledy ?.

@SzaryWilk, post #1

1. Poruszanie się postaci po mapie - często trzeba było nieźle kombinować, żeby postać przeszła przez jakiś wąski odcinek mapy...np. między lasem albo budynkami :P
2. Jakże cudowne jest to, że jeśli sobie pozbieramy wieśniaków do armii, a potem odkryje się quest którego szczegóły może nam zdradzić jeden z członków drużyny to niestety ich nam nie zdradzi :D
3. Wspomniane 'wpadanie' postaci w różnorakie dziury, pułapki itp.
BTW bagna przechodzi się w ten sposób: bierzesz paru wieśniaków, nie ruszasz się z miejsca...wieśniakami lurujesz potwory...co jakiś czas sprawdzasz czy wybite wszystkie poprzez 'Koniec Akcji'
4. Są czasem cyrki z budynkami...trudno mi to teraz wyjaśnić, ale jak wrócę do gry to dopiszę
[#6] Re: legion bledy ?.

@abcdef, post #5

U mnie legion zacina się, gdy tylko wędrując po mapie natrafiam na jaskinię. Oczywiście standardem są bagna, jednak radziłem sobie z nimi w taki sposób, że do każdego legiona brałem jednego wieśniaka. Potwory same przychodziły do moich ludzi, wieśniak m ato do siebie, że jest niezatapialny na bagnach, więc nim tylko wyszukiwałem nowe bestie.

[#7] Re: legion bledy ?.

@SzaryWilk, post #1

Jest jeden koszmarny blad w legionie (na WinUAE)
Jesli postac ma sila >50 i wypije miksturke uzdrawiajaca, to niestety sila wraca na 50 :/ (czy jakos tak, bynajmniej blad jest tak wkurzajacy, ze nie ma przyjemnosci nawet grac ;) )
Na normalnym sprzecie tego nie ma :)

Hm, tak mysle juz od dluzszego czasu zrobic jakiegos remake Legiona, bo ta gra byla (jest :D) cudowna :)
Kod w AMOSie jest, wiec tragicznie z przepisaniem by nie bylo :) Ktos by sie pisal na to ? :P
[#8] Re: legion bledy ?.

@abcdef, post #5

AFAIK chodzilo o to aby miec jak najmniej ekwipunku,wtedy sie bylo niezatapialnym;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem