[#1] titus the fox i WHDload
Probowalem odpalic na golej ami1200 rom3.0 hdd i cd pod WHDload Titus The Fox zaisntalowalem wszystko jak nalezy odpalam gre i... ...widze "krzaki", w readme pisalo ze trzeba jakis preload dodac, sprawidzilem w tooltypes i bylo dopisane, probowalem bez tego i nic. Myslalem ze moze przegrac dyskietke na dysk i dopalic gre ale w efekcie wyswietlily sie inne "krzaki" niz te z pod WHD NoAga tez nic nie daje...
Co mozna z tym zrobic?

[#2] Re: titus the fox i WHDload

@Banderas, post #1

Z ciekawości zainstalowałem sobie przed chwilą tę gierkę na WinUAE (nie mam chwilowo dostępu do Ami). Coś pyskował na temat ekranu. Zmieniłem w tooltypach NTSC na PAL i POSZŁO! Może Ci to pomoże.
Pozdro.

[#3] Re: titus the fox i WHDload

@Kitech, post #2

[OT] Zamiast Titusa polecam "Adventures of Moktar" :) Niby to samo, a zamiast lisa postać z charakterkiem i gierka jakby zabawniejsza przez to ;) [/OT].

[#4] Re: titus the fox i WHDload

@Banderas, post #1

Spróbuj tooltype NOCACHE.

[#5] Re: titus the fox i WHDload

@Banderas, post #1

Witam,

Być może posiadasz wersję, która nie jest wspierana przez slave'a którego stworzył Jotd. Ponieważ kiedyś zrobiłem slave'a do tej gry dla Chrisa Velli ( tak to prawda ukułem parę slave'ów nieoficjalnie ), więc jak wygrzebie z twardego dysku tego slave'a to wyślę Ci na mejla. Nie wiem czemu ale nie kontaktowałem się w tej sprawie z Jotdem. Istnieje jeszcze taka opcja, że wyślesz mi spakowany katalog z tą grą po zainstalowaniu. I najważniejsze, mam nadzieje, że zainstalowałeś z oryginału, w przeciwnym razie na darmo strzępie język.

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 23.08.07 18:55
[#6] Re: titus the fox i WHDload

@asman, post #5

Chłopaki a może wytężymy mózgi i postaramy się odpalić wersję wrzuconą z dyskietki bezpośrednio na dysk? Z Banderasem odpalaliśmy z parametrem "r", jak to było w sekwencji startowej na dyskietce (main r) i jak napisał wyżej - są krzaki inne niż na WHDLoad. Dodam, że gra odpalana z dyskietki chodzi całkiem normalnie bez ruszania czegokolwiek w Startup Menu. Od czego to może zależeć?
[#7] Re: titus the fox i WHDload

@offca, post #6

Witam,
Od czego to może zależeć?
Ta gra ma zabezpieczenie. Wersja WHDLoad usuwa to zabezpiecznie.
Jak sobie przegrasz pliki na dyskietkę to zobaczysz krzaki. Jeśli grasz na cracku z dyskietki to jest ok, bo crack też usuwa te zabezpieczenie. Ale
crack nie pójdzie na slave'ie jotda ( zobaczysz krzaki ).

Przed chwilą sprawdziłem źródełko mojego slave'a i działa to w ten sposób, że gra odpala się z argumentem r ( uwielbiam w WHDLoad KickEmu :) ). Ponadto w mojej wersji nie trzeba używać opcji preload ( zajęło mi to trochę czasu ) i działa znakomicie. Co potwierdzam ja i Chris Vella ( wiem to trochę mało przekonujący argument ). Zatem teraz na pewno napisze maila w tej sprawie do jotda.

Pozdrawiam

[#8] Re: titus the fox i WHDload

@asman, post #7

dobra, poskladalem sobie zasilacz, wiec moge odpowiedziec. NTSC czy PAL rozicy nie ma, PRELOAD czy bez roznicy nie ma, NOCACHE czy bez rozicy nie ma, jest to wersja zakupiona w czasach gdy piractwo bylo czyms normalnym, wiec oryginal to nie jest. Jak mozesz to poslij mi twojego slave na maila.

[#9] Re: titus the fox i WHDload

@Banderas, post #8

jest to wersja zakupiona w czasach gdy piractwo bylo czyms normalnym, wiec oryginal to nie jest.

To chyba wszystko tłumaczy.

[#10] Re: titus the fox i WHDload

@Banderas, post #8

Witam,

Bardzo mi przykro, ale mój slave nie zadziała na pirackiej wersji i dlatego nie ma sensu go wysyłać. Pozostaje Ci bieganie po necie w poszukiwaniu wersji WHDLoad tej gry albo zakup oryginalnej wersji. Powodzenia

A teraz tak zwane gorzkie żale - czyli nie musisz tego czytać. :)
Dla przypomnienia WHDLoad działa z oryginalnymi grami ( tak to prawda że niektóre scrackowane wersje gier także działają ale to jest mały procent i nigdy nie masz pewności czy gra się nie wywali przy końcu ). Czasem autorzy slave'a robią support dla wersji scrackowanej. Prawdę mówiąc support dla cracka wymaga także pracy, co wydłuża dłubanie w grze i czasem po cracku trzeba poprawiać - bo cracker artysta powpisywał sobie pozdrowienia dla chłopaków z podwórka albo przyciął grę ( nie ma ostatniego etapu gry ), coby cracktro weszło na dysk. Istnieją takżę slave'y tylko dla wersji scrackowanej ale nie można je dostać na stronie www.whdload.de - trzeba pobiegać po necie. starczy tych gorzkich żali :).

Pozdrawiam

[#11] Re: titus the fox i WHDload

@asman, post #10

dzieki za odpowiedz, poszukam odpowiedniego installera

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem