[#1] EliteII: Frontier- dwa pytania
1. W wersji CD32 zauważyłem ciekawy błąd występujący tylko podczas sterowania myszką (przy graniu joy'em błąd nie występuje), mianowicie od czasu do czasu statek "głupieje" tzn. zaczyna lecieć np. w drugim kierunku co przy ręcznym lądowaniu na niezamieszkałych planetach sprawia sporo kłopotów.
Czy istnieje jakiś patch naprawiający ten błąd?? Na Aminecie nic nie znalazłem.

2. Czy jest możliwe odnalezienie statku Mirage bez używania trainera? Słyszałem kiedyś że on zaczyna się pojawiać w losowo wybranych systemach po osiągnięciu rangi Prince w Imperium..

[#2] Re: EliteII: Frontier- dwa pytania

@Orson, post #1

Mirage nie istnieje. To znaczy istnieje, ale nie został ukończony. Właśnie trainer to udowadnia. Co ciekawe, można go spotkać! Zwróc uwagę na te różowe ośmiokątne statki znajdujące się na powierzchni planet z bazami Federacji. To właśnie są Mirage. Problem ten był szeroko dyskutowany na alt.fan.elite a na Aminecie można znaleźć obszerny plik tekstowy zawierający wszelkie kruczki do FEII na Amidze.Nazywa się po prostu "frontier.lzh" i jest w katalogu game/hint. Poczytaj - to dużo Ci się wyjaśni :)

[#3] Re: EliteII: Frontier- dwa pytania

@OSH, post #2

W Fronierze latałem statkiem obcych, takim spodkiem, tyle że jak przycumowałem do stacji kosmicznej to statek wystawał poza stację. :P Oczywiście używałem trainera.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem